Municipiul Suceava îşi abandonează propria firmă de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic

> Dizolvarea Transagent – societate menită a prelua serviciul de la falimentara Termica – survine „imposibilităţii practice de a mai desfăşura activităţile specifice scopului în care a fost constituită”

> La negocierile din vara lui 2015, deşi a venit cu un tarif de transport agent termic sub cel al competitorului Thermonet, Transagent nu a reuşit să se impună, mărimea acestuia fiind doar unul dintre criteriile de departajare

Autorităţile din Suceava renunţă la societatea comercială Transagent, având ca obiect transportul, distribuţia şi furnizarea agentului termic şi la care municipiul reşedinţă este unic asociat. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a Consiliului Local, propunerea legislativă de dizolvare venind din partea primarului Ion Lungu care invocă faptul că, pe fondul câştigării de către Thermonet SRL a licitaţiei pentru asigurarea serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură, „Transagent SRL Suceava s-a aflat în imposibilitatea de a mai desfăşura activităţile specifice scopului în care a fost constituită”. „În mod evident, dată fiind situaţia actuală, la nivelul municipiului Suceava, în contextul în care Thermonet asigură serviciul public de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic pe raza unităţii administrativ-teritoriale, menţinerea în funcţiune a Transagent nu mai este justificată”, susţine primarul Ion Lungu.

Societatea comercială Transagent SRL Suceava a fost înfiinţată printr-o hotărâre a deliberativului municipal, luată în şedinţa de îndată din 12 mai 2015. Proiectul de hotărâre a fost respins anterior de Consiliul Local, însă pe fondul anunţării iminenţei declanşării procedurii falimentului la operatorul titular în insolvenţă Termica, aleşii şi-au dat în unanimitate votul pentru constituirea firmei. Obiectul de activitate este transportul, distribuirea şi furnizarea agentului termic, Transagent, societate cu răspundere limitată, având ca asociat unic municipiul Suceava şi un capital social subscris de 200 de lei. Iniţial, noua societate era prevăzută a fi una pe comercială pe acţiuni (SA), cu acţionar unic municipiul Suceava şi un capital social subscris de 90.000 de lei. Transagent urma să se prezinte la licitaţia pentru delegarea prin concesionare a serviciului de alimentare cu apă caldă care, în primă etapă, a fost ţinută pe data de 16 aprilie 2015. Pe 30 iunie 2015, Tribunalul Suceava a dispus intrarea în procedura de faliment a societăţii comerciale Termica Suceava, desemnând drept lichidator judiciar provizoriu pe practicienii în insolvenţă MGA Insolvency SPRL Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL. După prime etape ale licitaţiei de atribuire prin concesionare a serviciului, pe durata cărora nu s-a realizat condiţia de participare a minimum 3 ofertanţi, a urmat procedura negocierilor, la care au participat Thermonet Suceava, Veolia Iaşi şi Transagent Suceava. Veolia a fost descalificată din cauză că a încercat să „bage pe gât” autorităţilor sucevene unele condiţii care excedau caietului de sarcini. Pentru transport, distribuţie şi furnizare, societatea comercială Thermonet Suceava a propus cel mai mic tarif, avansând o ofertă finală de 180 de lei pe gigacalorie. Transagent Suceava venit cu o propunere sub cea a competitorului, însă, deoarece mărimea tarifului a fost doar unul dintre criteriile de departajare, firma autorităţilor locale sucevene nu a reuşit să se impună. Potrivit Legii nr.31 din 1990 a societăţilor comerciale, o firmă se dizolvă prin „trecerea timpului stabilit pentru durata societăţii; imposibilitatea realizării obiectului de activitate; declararea nulităţii societăţii; hotărârea adunării generale; hotărârea tribunalului, la cererea unui asociat, pentru motive temeinice, precum neînţelegerile grave dintre asociaţi, care împiedică funcţionarea societăţii; falimentul societăţii, alte acuze prevăzute de lege sau de actul constitutiv al societăţii”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: