Oferta turistică a Sucevei, prezentată la Târgul de turism de la Tel Aviv

 > Mulţi dintre vizitatorii standului au rădăcini în Suceava

 Consiliul Judeţean Suceava face cunoscut că a promovat destinaţia turistică Bucovina la Târgul internaţional de turism „IMTM Tel Aviv” din Israel, care s-a desfăşurat marţi şi miercuri, cu precizarea că acesta este primul an când judeţul Suceava participă în calitate de expozant la acest targ.

Şeful Serviciului CNIPT Suceava, Claudiu Brădăţan, a declarat pentru News Bucovina că la standul de prezentare au venit mulţi vizitatori, aproape 70% dintre ei având rădăcini în judeţul Suceava.

Prin participarea la acest târg de turism, autorităţile judeţene şi-au propus abordarea de noi pieţe turistice, deoarece din ce în ce mai mulţi israelieni îşi manifestă interesul pentru cunoaşterea rădăcinilor, cu atât mai mult cu cât Bucovina este locul în care comunitatea evreiască a fost deosebit de puternică până în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Oferta turistică a Bucovinei prezentată la Tel Aviv a constat în materiale de promovare a turismului în limba ebraică referitoare la comunitatea evreiască din Bucovina, un program de vizitare a Bucovinei de patru zile în zonele Cernăuţi şi Suceava, materiale de promovare a mănăstirilor din Bucovina aflate în patrimoniul UNESCO, hartă cu judeţul Suceava şi un material cu caracter general despre Bucovina.

Meşteşugurile tradiţionale au fost reprezentate în standul României de artistul popular bucovinean Florin Cramariuc, cioplitor în lemn, care, pe parcursul celor două zile, a făcut demonstraţii de sculptură în lemn. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: