Poliţiştii locali vor fi învăţaţi cum să conducă bicicletele electrice

Autorităţile din municipiul Suceava au în vedere întocmirea şi aprobarea unui regulament de folosire a bicicletelor electrice. În cauză sunt, pentru început, zece asemenea mijloace de transport achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare elveţiană nerambursabilă, acestea urmând a intra în dotarea lucrătorilor Poliţei Locale.

„Aşteptăm să se mai încălzească afară, după care agenţii de poliţie urmează a fi instruiţi de firma care furnizat bicicletele. Vom face şi un regulament pe care îl vom aproba în Consiliul Local” pune în vedere Ion Lungu, primarul Sucevei.

Edilul-şef face aceste precizări după ce unii dintre suceveni au crezut că bicicletele cu pricina sunt pentru agrement, iar mulţi dintre ei au cerut să le închirieze pentru a face o plimbare prin oraş. „Mulţi oameni ne telefonează sau chiar vin la Primărie să le închiriem. Însă acestea nu sunt pentru închiriere către cetăţeni. Ele au destinaţie publică, pentru municipalitate, urmând a fi folosite de Poliţia Locală, în mod special” a precizat şeful administrativului local.

Primarul spune că, potrivit regulamentului, la sfârşitul zilei, va trebui ca bicicletele să fie parcate în „garajul” de la Centrul pentru Conservarea Tradiţiilor Populare de pe strada Universităţii, unde se va ţine şi o evidenţă strictă a lor. „Este ordine, este o evidenţă, nu este un haos cu acestea. Bicicletele nu au fost aduse în scop turistic, ci pentru promovarea transportului electric în municipiul Suceava şi pentru a face economie de combustibil la Poliţia Locală” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: