CARTONAŞUL GALBEN

Cât de prieteneşti sunt meciurile amicale

În fiecare perioadă din presezonul competiţional al sporturilor de echipă, o parte din pregătire este destinată meciurilor amicale. Ele se cheamă aşa pentru că nu se joacă pe puncte şi bani.

Totuşi, de fiecare dată în aceste partide evoluează şi sportivi care abia au venit la echipă sau care sunt verificaţi pentru a vedea dacă se încadrează în joc şi ei au de demonstrat ceva antrenorilor. Din această cauză, în pofida caracterului prietenesc, meciurile amicale sunt destul de aspre. În orice caz, nu trebuie exagerată cel puţin atitudinea în astfel de dispute.

La fiecare echipă există câte un jucător care este denumit invariabil „sămânţă de scandal”. Pentru el nu contează dacă meciul este amical sau nu, el are în sânge mirosul luptei şi dorinţa de a sări la „muzică”. Într-un meci pe puncte şi ţechini, dăruirea în joc este lăudabilă, dar într-un amical să fii „aţos” este nepotrivit.

La handbal, cele mai tari dueluri sunt cele dintre pivoţi şi apărători. Nu toţi spectatorii observă câte coate se împing şi ce „pişcături” se împart. O dovadă a acestor bătălii pe semicerc am văzut şi în meciul amical dintre Potaissa Turda şi CSU Suceava, unde pivotul sucevean Baican a avut un schimb de amabilităţi cu apărătorul clujenilor, Stamate. Acest sportiv se încadrează în categoria celor cărora le place zâzania.

Noi îi dorim lui Stamate carieră lungă şi îi transmitem multe salutări din partea internaţionalului Răci Pârâianu!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: