CARTONAŞUL GALBEN

Suceava, capitala de judeţ fără sală polivalentă

Sportivii suceveni au demonstrat de-a lungul anilor că au valoare şi pot face performanţă. Să vedem pe ce arene s-au antrenat şi se antrenează încă.

Pe bătrânul stadion „Areni”, în tribunele căruia şi acum stai cu partea dorsală pe gradene de lemn şi din când în când intri în nişte chestii verzi în care mai ai nevoie de cel puţin o mână pentru că pe una o duci la ochi şi pe cealaltă, obligatoriu, la nas.

Pe vechiul stadion „Unirea”, unde ani de-a rândul şi-au rupt genunchii juniorii suceveni şi unde acum, pentru a recupera buclucaşul balon oval, trebuie să aştepţi un paznic de la fosta Integrata să umble prin bălării.

Pe stadionul „1 Mai” din Iţcani, unde tinerii suceveni s-au julit pe vremuri şi unde nu cu mult timp în urmă te spălai după meci la fântâna din intersecţie.

În sala „Unirea”, bună şi ea, dar de dimensiunile unei cutii de chibrituri unde echipa de volei a Sucevei mai învinge din când în când pentru că mingea ricoşează imediat în tavanul cam scund.

www.romanidecentenar.ro

Din fericire, a apărut „balonul” de la Universitate, terenul sintetic de la LPS şi, bineînţeles, sala „Dumitru Bernicu” din acelaşi complex, a cărei construcţie a durat extrem de mult. Sala, cam neîncăpătoare în acest moment, este gazda echipei de handbal CSU Suceava care a jucat o finală de cupă europeană.

Dacă ne uităm la vecinii noştri, pe care i-am desconsiderat ani în şir, în timp ce noi păpam păstrăv la cobză, ei au consumat caras cu mult usturoi. S-au frecat apoi la ochi de usturime, dar apoi şi-au frecat palmele şi au construit un stadion cu nocturnă şi turnicheţi şi o sală polivalentă.

Sinceri să fim, nu credem că vor veni 5.000 de spectatori la vreun meci în sală în Suceava, dar două, trei mii ar putea. Să sperăm că microbiştii suceveni mai „copţi” vor apuca să vadă sala polivalentă în oraşul lor cât timp mai există cel puţin echipa de handbal şi nu vor fi „ischitiţi” să meargă în această sală la vreun concert al unor drujbari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: