Conf. univ. dr. Mihai Lazăr a trecut la cele veşnice

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viaţă, în dimineaţa zilei de joi, 4 ianuarie 2018, la Spitalul Sf. Ioan cel Nou din Suceava, a conf. univ. dr. Mihai Lazăr, fost profesor şi decan la Facultatea de Istorie şi Geografie a Universităţii Ştefan cel Mare Suceava.

Conf. univ. dr. Mihai Lazăr a însemnat mult pentru Facultatea de Istorie şi Geografie a Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, pentru învăţământul academic, dar şi pentru cercetarea istoriei, aproape cinci decenii, păstorind şi povăţuind nenumăraţi iubitori şi slujitori ai Muzei Clio. În mod deosebit, a însemnat mult pentru familia Domniei Sale – Doamna Laura şi fiica sa, care l-au susţinut cu multă dragoste şi jertfelnicie în misiunea sa.

Pentru toată activitatea sa bogată de slujire a istoriei, ne simţim datori să aducem prinos de mulţumire lui Dumnezeu şi să ne rugăm pentru odihna sufletului său în pacea, bucuria şi iubirea Preasfintei Treimi.

Bucuria de a sluji istoriei, neamului românesc, preocuparea pentru studiul istoriei medievale a românilor, biblioteca impresionantă pe care o deţinea şi împărtăşea cu drag informaţii şi noutăţi istorice celor ce-i solicitau, au definit sufletul său nobil, aplecat spre tot ceea ce este frumos şi sfânt.

Studiul permanent, dar şi memoria impresionantă pe care o avea, au rodit lucrări istorice de valoare, evidenţiind un om de cultură foarte profund. Chipul senin al dascălului dedicat catedrei, bucuria întâlnirii cu studenţii, cu foştii studenţi, atitudinea sociabilă şi deschisă pentru toţi cei care îi deschideau uşa, răbdarea cu care era înzestrat, l-au făcut să fie iubit, căutat şi urmat de mulţi dintre foştii studenţi şi colegi.

O viaţă întreagă dăruită Catedrei de Istorie a Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, oamenilor se aşază astăzi în lumina şi pacea Domnului Iisus Hristos, Căruia ne rugăm să primească sufletul robului Său Mihai, în locaşurile Sale.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Dr. VASILE M. DEMCIUC

 Departamentul de Ştiinţe Umane şi Social Politice

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Prof. univ. dr. C. Brandus says:

    Foarte trista veste, universitarul Mihai Lazar fiind unul din istoricii bucovineni care a pus bazele invatamantului superior la Suceava. Cunoscut si respectat de generatii de studenti, care au devenit cunoscuti profesori, oameni de stiinta si muzeografi, si-a indeplinit cu prisosinta menirea. Dumnezeu sa-l odihneasca. Colegul, colaboratorul si prietenul, Costica Brandus.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: