Pe fondul unui buget „limitat”

Douăzeci de priorităţi ale primarului Ion Lungu pentru Suceava anului 2018

>„În primul rând trebuie să ne asigurăm funcţionarea, iar, în cel de-al doilea, să finalizăm investiţiile începute” a precizat şeful executivului municipal sucevean

 În prima zi lucrătoare din anul 2018, Ion Lungu, primarul Sucevei, a declarat că-şi doreşte ca bugetul local să fie aprobat în şedinţa Consiliului Local din data de 25 ianuarie, pe această temă având deja loc o întâlnire cu aleşii municipali ai PSD.

„Întotdeauna, atunci când discut probleme de buget, prima dată încep cu opoziţia. Am discutat nişte principii, însă un lucru este foarte clar, acela că în acest an trebuie să avem un buget destul de limitat, pentru că, aşa cum se ştie – este o realitate – din start pierdem nişte bani din cotele din impozitul pe venit. Conform legilor bugetului – şi este normal să fie aşa –, în primul rând trebuie să ne asigurăm funcţionarea, iar în cel de al doilea să finalizăm investiţiile începute” a precizat ocupantul fotoliului administrativ din Areni, precizând că, în acest sens, întâlniri vor avea loc şi cu locuitorii cartierelor. Printre priorităţile anului 2018, primarul a enumerat depunerea proiectelor municipiului în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, inclusiv al celui de achiziţionare a 40 de autobuze electrice; înaintarea proiectului de reabilitare termică a sediului Primăriei; depunerea proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM); finalizarea implementării proiectelor cu finanţare elveţiană nerambursabilă; încheierea lucrărilor de amenajare a străzilor şi parcărilor, cât şi celor de amenajare a sistemului de iluminat din cartierul „Europa”. Pe lista obiectivelor importante se află introducerea utilităţilor la blocurile ANL nou construite în zona Metro; continuarea intervenţiilor sistate pe timp de iarnă la străzile Mihail Sadoveanu, Bogdan Vodă, Lev Tolstoi, Vasile Bumbac şi Traian Ţăranu; realizarea studiului de circulaţie şi de fluidizare a traficului în zona comercială din Lunca Sucevei, cu aplicarea acestuia până la Sărbătorile pascale; continuarea demersurilor de amenajare a unei rute ocolitoare şi construirea podului nou peste râul Suceava; reabilitarea monumentului ecvestru al domnitorului Ştefan cel Mare; realizarea monumentului Marii Uniri; şi începerea efectivă a lucrărilor de extindere a reţelelor de alimentare cu gaze naturale a cartierului Burdujeni-sat. La toate acestea se adaugă încheierea intervenţiilor de modernizare a Pieţei agroalimentare Burdujeni; introducerea încălzirii centralizate în Piaţa agroalimentară centrală; modernizarea ştrandului Iţcani; realizarea proiectului tehnic pentru construirea sălii polivalente; finalizarea şi aprobarea Planului Urbanistic General (PUG); transferarea parcului Şipote şi pădurii Zamca în administrarea autorităţilor locale; finalizarea licitaţiei de delegare prin concesionare a serviciului de salubritate menajeră. Nu în cele din urmă, punctate au fost marcarea a 630 de ani de la atestarea documentară a oraşului Suceava şi organizarea evenimentelor şi manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

„Acestea sunt 20 de priorităţi, din punctul de vedere al primarului, pentru Primăria municipiului Suceava, în anul 2018” a precizat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI