2017 nu vrea să treacă

Încă de copil, în seara lui Vasile Sfântul mă bucuram că am mai crescut cu un an şi-l aşteptam nerăbdător pe următorul cu speranţa că voi fi sănătos şi mă voi face „mare”, dar acum am senzaţia că 2017 se încăpăţânează să nu mai treacă. E ca o haină veche şi peticită pe care vremea sau vremurile te obligă să o porţi şi vara fiindcă nu ai cu ce o înlocui.

Nu e vorba nicidecum de fandoseală literară, ci de frica de o evoluţie politică revanşardă, aşa cum s-au desfăşurat lucrurile în 2017. Evoluţie din care poporul român şi România nu au avut absolut nimic de câştigat. Din contra: poziţia în UE şi NATO ni se cam clatină, furturile şi corupţia s-au înteţit, cinstea şi demnitatea au fost definitiv făcute de ocară, iar hoţii şi corupţii au mai multe drepturi şi şanse de a fura decât au visat de pe vremea lui Vlad Ţepeş până azi.

Pentru că în 2017 diriguitorii au întors România cu peste două decenii înapoi. Se vede treaba că era bine pe vremea lui Petre Roman şi nea Nicu Văcăroiu când a început marele jaf naţional al averii întregului popor, când industria şi economia românească au devenit amintiri în ochii plini de lacrimi ai pensionarilor care n-au apucat să se bucure de roadele muncii lor.

Ei bine, în 2017 evenimentele politice n-au mai avut nicio legătură cu doleanţele populare decât în declaraţii sforăitoare şi vorbe de clacă la televizor, ci cu revanşa celor anchetaţi de DNA, cu albirea dosarelor penale ale mahărilor majorităţii actuale de guvernământ. Dacă în Roma antică „Fiat justitia, pereat mundus!” (Să se facă dreptate, chiar dacă ar pieri lumea!), dacă românii de rând răspund cu demnitate în faţa justiţiei, iată că marii noştri conducători vor imunitate totală, ca justiţiarii să nu se poată apropia de ei şi de averi, se izolează de mase, îşi construiesc palate cu ziduri groase de frica sărăcimii. Ce democraţie va fi fiind aceasta când avem o superclasă politică aflată deasupra legii? Cum altfel decât reacţionar se numeşte partidul care promovează astfel de legi?

Aşa se face că politicienii au ras dintr-un condei România de pe harta Europei democrat-civilizate, au creat neîncredere în alianţa militară din care fac parte, au provocat revărsarea infracţionalităţii, a hoţiei în stradă, în sate şi cartiere, iar loviturile nu sunt încheiate. Ceea ce nici Ceauşescu şi PCR n-au îndrăznit, au îndrăznit PSD şi Dragnea, să apere hoţii, corupţii şi jefuitorii, iar pe cinstiţi să-i lase la mâna hoţilor. Cine va mai munci şi va mai trăi în ţara aceasta?

www.romanidecentenar.ro

Ideea că aşa gândesc decidenţii mi-a venit de la cuvintele unui jurnalist de casă al PSD, Victor Ciutacu: „Da, suntem pentru îngenuncherea justiţiei. Da, suntem pentru îndepărtarea de Occident şi plutirea pe Donul (deocamdată) liniştit. Da, îi susţinem pe Liviu Dragnea şi pe cei ca el. Şi, da, puţin ne pasă.” Ei, Victor Ciutacu, mie îmi pasă, la fel cum le pasă celor peste 600 000 de protestatari şi celor peste 17 milioane de cetăţeni care n-au votat PSD.

Şi îmi pasă fiindcă am trăit ultima ocupaţie „frăţească” sovietică, aceea care, deşi se semnase armistiţiul, mi-a luat părintele prizonier şi, după ce a înjumătăţit numărul prizonierilor înfometându-i, i-a îmbarcat spre Constanţa pe vapoare de transport cereale, fără mâncare, iar trupurile morţilor erau aruncate în mare. Ba unele vapoare au fost atacate de aviaţie şi scufundate. Aceea care ne-a adus colhozul, sutele de mii de morţi la canale, securitatea, partidul unic. Aşa că îţi urez un an în care să retrăieşti binefacerile tovărăşeşti până când vei înţelege că adevărul este unul singur şi, ca jurnalist, exprimi ceea ce este bun pentru toţi semenii, nu numai pentru Dragnea şi ai săi.

Căci de când există presă în România, în afară de mercenari şi mancurţi, au fost şi jurnalişti care au pus umărul la emanciparea propriului popor, nu la sărăcirea acestuia şi la susţinerea jefuitorilor. Sau vreţi să spuneţi că Radu Mazăre, care, cât pe ce de n-a ajuns liderul PSD, n-a fugit în Madagascar cu averea făcută din sudoarea acestui neam, ci a moştenit-o de la altă mătuşă Tamara? Nu la fel a făcut Sebastian Ghiţă, liderul de facto al PSD? Au fugit de „statul paralel” sau de justiţie?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: