Dacă ne gândim la potenţialul zonei şi la motorul economiei Europei

Germania are loc mult mai mare aici în Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, vineri, în cadrul dezbaterii organizate de Camera de Comerţ Româno-Germană, motivele pentru care oamenii de afaceri germani ar putea investi în judeţul nostru, judeţ care oferă atât oportunităţi, dar şi siguranţa acestor investiţii.

„Germania are loc mult mai mare aici în Suceava, dacă ne gândim la potenţialul zonei şi dacă ne gândim la motorul economiei Europei” a spus Gheorghe Flutur.

El le-a transmis reprezentanţilor Camerei de Comerţ Româno-Germane că oamenii de afaceri care ar investi în judeţ ar investi într-o zonă sigură, cu oameni care au curajul să investească, dar care au fost nedreptăţiţi de lipsa infrastructurii.

Flutur a spus că această zonă este sigură atât în privinţa asigurării asistenţei medicale, dar şi în privinţa situaţiilor de urgenţă şi că infrastructura de transporturi se va dezvolta, oferind ca exemplu Aeroportul Suceava, care a fost modernizat, de la redeschiderea sa traficul crescând exponenţial, până la 250.000 de pasageri pe an acum.

El a arătat că un alt argument este modelul parteneriatului Suceava – Schwaben, care este „povestea cea mai de succes a unui judeţ din România cu o regiune din Bavaria”.

Totodată, apropierea de Ucraina reprezintă un potenţial uriaş pentru dezvoltare şi a mai spus că trebuie să fie dată o valoare adăugată mai mare resurselor acestui judeţ.

Totodată, Gheorghe Flutur a arătat că şi turismul se dezvoltă de la an la an şi că judeţul e o zonă în care se poate investi.

„În 7 ani s-a dublat numărul de turişti; Bucovina e a treia destinaţie ca număr de unităţi de cazare după Litoral şi Braşov” a mai spus Flutur.

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Sebastian Metz, a spus că oferta judeţului Suceava trebuie să fie prezentată cât mai multor oameni de afaceri. El a subliniat că este îmbucurător că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a participat la Expo Real la Munchen, unde a prezentat imaginea Bucovinei într-un domeniu de bussines foarte puternic, fie că a fost vorba de turism, agricultură sau de industria prelucrătoare.

„Este foarte important că luaţi parte la conferinţe internaţionale pentru că deşi noi ne cunoaştem trebuie să ne vadă şi alţii. Trebuie să fiţi prezenţi la conferinţe” a spus Metz.

Şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe, a declarat că a participat alături de Gheorghe Flutur la Expo Real şi a subliniat că este importantă această prezenţă la astfel de târguri internaţionale.

El a arătat că municipiul Cluj-Napoca a fost prezent la Expo Real an de an, de 8 ani, şi că abia în urmă cu 2 ani au început să se vadă rezultatele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: