Regal folcloric, duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava

Angelica Flutur îşi lansează cel de-al treilea album: „Pe Obcini în Bucovina”

Artişti îndrăgiţi din întreaga ţară participă duminică, 19 noiembrie, la spectacolul de lansare de album al Angelicăi Flutur. Între invitaţii de seamă se numără: Florentina şi Petre Giurgi, Steliana Sima, Mariana Deac, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Lavinia Goste şi Marius Zorilă, Sorin Gilip, Diana Călinescu, Ovidiu Homorodean, Oana Tomoiagă, Alexandru Brădăţan, Stana Stepănescu, Bogdan Cioranu, Vlăduţa Lupău, Alexandru Cozaciuc şi Simona Matachi. Spectacolul va fi unul live, alături de intrumentiştii profesinoşti ai orchestrei Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi va fi încununat de participarea extraordinară a trei dirijori: George Sîrbu, Viorel Leancă şi Răzvan Mitoceanu.

Duminică, 19 noiembrie, începând cu ora 16, Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava va gădzdui spectacolul de lansare de album al Angelicăi Flutur „Pe Obcini în Bucovina”. În cadrul evenimentului, artista va cânta 11 piese de pe cel de-al treilea material discografic, intitulat „Pe Obcini în Bucovina”, alături de piesa care a făcut-o cunoscută „Sus pe muntele Ciumârna”. Emoţiile artistei sunt foarte mari, având în vedere că este primul spectacol al ei: „Cred că orice artist visează sa aibă propriul concert, nu m-am aşteptat să se întâmple în acest an, dar întotdeauna Dumnezeu are grijă să ne facă câte o surpriză când ne aşteptăm mai puţin! Acest concert înseamnă încă o treaptă urcată în cariera mea, un concert pe care mi l-am dorit de multă vreme şi care credeam ca nu va fi posibil niciodată! Mă încearcă emoţii mari şi sincer mă pregătesc în primul rând cu sufletul să pot face faţă acestui concert din toate punctele de vedere! Mi-am dorit foarte mult acest concert în Suceava… Aici locuiesc şi fac parte din acest oraş, unde oamenii apreciază folclorul!!! Aştept sucevenii în număr cât mai mare la un spectacol cu totul deosebit! Acest concert nu s-ar fi realizat dacă prietena mea Mihaela Bârsan nu ar fi fost mai optimista decât mine şi datorită ei am hotărât să organizăm acest concert! Bineînţeles că fără ajutorul colegilor mei care au acceptat invitaţia mea, a instituţiilor şi sponsorilor, realizarea acestui concert nu era posibilă! Aştept cu emoţii ziua cea mare….” a spus Angelica Flutur.

Artista şi-a dorit foarte mult ca la acest eveniment să îi fie alături mentorul ei, maestrul George Sîrbu, alături de care a scos până acum două albume de mare succes la public: „Sus pe muntele Ciumârna” şi „Să iubeşti o suceveancă”. Distinsul muzician a fost primul care a intuit potenţialul Angelicăi Flutur: „Angelica Flutur ne aduce prin glasul ei harul şi tradiţiile meleagului nostru bucovinean, asta şi dragostea ei pentru moştenirile sucevene” a subliniat George Sîrbu.

Deşi în rândul interpreţilor de muzică populară există o modă a înregistrărilor la Chişinău, Angelica Flutur a ţinut foarte mult ca cel de-al treilea album să fie imprimat alături de instrumentiştii profesionişti de la Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, alături de care a repetat întreaga săptămână pentru reuşita spectacolului de duminică. Pentru că două piese de pe noul album i-au fost dăruite de către rapsodul popular Dorin Cocîrţă din Fundu Moldovei, care a primit de curând distincţia de tezaur uman viu, un moment absolut special va fi prezentat de către cunoscutul rapsod alături de membrii Ansamblului Folcloric „Arcanul” din Fundu Moldovei. Numeroase oficialităţi locale şi judeţene şi-au anunţat deja participarea la spectacolul „Pe Obcini în Bucovina”, care va reuni pe aceeaşi scenă interpreţi foarte iubiţi de public: „Sunt multe luni de când discut cu Angelica despre acest eveniment. L-am tot amânat până am găsit o dată convenabilă pentru artişti, aşa încât să putem aduce la Suceava cât mai mulţi dintre prietenii şi colaboratorii Angelicăi. Sunt foarte bucuroasă că evenimentul este sprijinit de către Consiliul Judeţean Suceava, reprezentat de preşedintele Gheorghe Flutur şi Primăria Municipiului Suceava, reprezentată de domnul primar Ion Lungu. Fără sprijinul dumnealor, evenimentul nu ar fi căpătat o asemenea amploare” a completat Mihaela Bârsan, realizatorul spectacolului „Pe Obcini în Bucovina”.

Accesul la spectacol se va face numai în baza invitaţiilor. Spectacolul folcloric „Pe Obcini în Bucovina” este organizat de către Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Casa de discuri ANA Sound, Fly Music Bosanci, Asociaţia „Plai străbun” şi Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava. Sponsorii evenimentului sunt: Atlantis Gold, Petrol Eurotehnic, Killer, Suc de mere natural Suceava, Depozitul de flori „Simfonia florilor”, „Pâinea de Aur”, Lions Rădăuţi, Salonul de înfrumuseţare „Bellisima”, Hotel Balada, SC Contact Construct SRL Mălini, SC Florconstruct SRL şi Hotel Sonnenhof Suceava. (CP)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI