Programul „Life” pentru protejarea biodiversităţii, lansat la USV

 >„Primă etapă se desfăşoară în Moldova, dar urmează să străbatem toată ţara, pentru că România nu a excelat la atragerea de fonduri”, a spus managerul de proiect Mădălina Cozma

 Reprezentanţi ai Ministerului Mediului au prezentat, pe 26 şi 27 octombrie, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, beneficiile programului „Life”, diseminate fiind şi exemple de bună practică din România şi din alte state membre ale UE. Programul „Life” al Uniunii Europene pune la dispoziţia beneficiarilor interesaţi finanţări destinate protejării naturii şi biodiversităţii, în vederea adaptării la schimbări climatice, susţinute fiind inclusiv activităţi de informare şi comunicare. În actualul exerciţiu financiar, pentru anii 2018-2020, la nivelul Uniunii Europene alocările financiare sunt de 3,4 miliarde de euro. „Ne aşteptăm să primim din partea participanţilor propuneri de teme de proiecte, idei, exemple din alte proiecte, cu diferite tipuri de finanţări” a declarat Mădălina Cozma, manager de proiect, care a menţionat că s-a bucurat să aibă alături circa 60 de participanţi interesaţi. Este vorba despre reprezentanţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, autorităţilor publice locale şi judeţene, instituţiilor de învăţământ, agenţiilor pentru protecţia mediului, Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Direcţiei Silvice şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Programul „Life” este derulat de Ministerul Mediului în parteneriat cu Parcul natural Balta mică a Brăilei, APM Bacău, APM Iaşi şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Manifestarea a inclus, printre altele, şi prezentarea proiectului „Creşterea capacităţii instituţionale la nivelul Ministerului Mediului” şi a instituţiilor europene din domeniu; implicarea financiară în proiectele cu finanţare europeană; surse de finanţare complementare „Life”; identificarea temelor pentru un proiect „Life”; cum se scrie un proiect „Life”.

„Am venit să plecăm de aici măcar cu două teme. Am vrut ca această primă etapă să se desfăşoare pe Moldova, dar urmează să străbatem toată ţara, pentru că România nu a excelat la atragerea de fonduri” a spus managerul de proiect Mădălina Cozma.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: