În continuare

Comuna Şcheia rămâne „zonă specială de siguranţă publică”

> În cadrul acţiunilor derulate, o componentă aparte o constituie prevenirea delincvenţei juvenile > Pe lângă controale, pază şi protecţie se desfăşoară şi acţiuni de informare şi prevenire

 În urma deciziei luate de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, şi prin dispoziţia şefului IPJ Suceava, la nivelul comunei Şcheia a fost instituită încă de la finele lunii august a.c. „zona specială de siguranţă publică”. Astfel, zilnic, pe raza localităţii sunt desfăşurate acţiuni cu efective sporite, scopul fiind asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Toate acestea vin ca un răspuns în urma creşterii îngrijorătoare a faptelor ilicite înregistrate pe raza comunei, care au dus la o amplă nemulţumire din partea locuitorilor. În cadrul acţiunilor derulate, „o componentă aparte o constituie prevenirea delincvenţei juvenile, analiza situaţiei operative evidenţiind faptul că mulţi minori din această zonă sunt implicaţi în săvârşirea de fapte cu caracter penal” spun reprezentanţii IPJ Suceava. În consecinţă, poliţiştii de prevenire, ca şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi Postului de Poliţie Comunală Şcheia organizează periodic acţiuni pentru reducerea gradului de risc victimal şi infracţional a minorilor, stimulând frecventarea cursurilor şcolare şi responsabilizarea şi conştientizarea copiilor şi părinţilor cu privire la consecinţele adoptării unui comportament de tip delictual.

Tocmai de aceea, la finele săptămânii trecute, Poliţia Municipiului Suceava a organizat şi executat o acţiune preventiv-reactivă pe linia depistării persoanelor cu şedere nelegală, a celor voiajoare ce nu-şi justifică legal prezenţa şi/sau urmărite în temeiul legii, precum şi pe linie de delincvenţă juvenilă şi victimizare minori, pe raza comunei Şcheia. La acţiune au participat lucrătorii Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Proximitate şi Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare, Biroul Rutier, Secţiei de Poliţie Rurală Moara şi Poliţia Comunală Şcheia, în echipe mixte sprijinite de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava – Detaşamentul Mobil, ai DGASPC Suceava şi personal din cadrul Primăriei Comunei Şcheia. În total, 28 de persoane, dintre care 16 poliţişti, şase lucrători jandarmi, doi lucrători DGASPC şi doi lucrători din cadrul administraţiei locale, utilizându-se şapte autospeciale din dotare.

Potrivit rezultatelor oficiale, au fost legitimate 94 de persoane, şase dintre acestea primind avertismente din partea oamenilor legii, iar alte 20 au primit consiliere. Totodată, au fost identificate şapte persoane străine de localitate şi care nu îşi justificau prezenţa şi s-au dat 13 amenzi în valoare de peste 2.100 lei. „De asemenea, au fost monitorizate cazurile de neglijenţă din partea a două familii şi a fost identificat un nou caz de neglijenţă în familie privind două minore în vârstă de 5 şi, respectiv, 11 ani, urmând a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unei măsuri de protecţie pentru cei doi copii” se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: