Domnului Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului României,

Comitetul de Iniţiativă Cetăţenească privind revizuirea Art. 48 alin. 1 din Constituţia României,

Coaliţia pentru Familie, compusă din 38 de organizaţii non-guvernamentale,

Platforma civică pentru demnitate, drepturi şi libertăţi ÎMPREUNĂ, compusă din 1204 ONG-uri, intelectuali şi personalităţi marcante de pe întreg teritoriul României şi susţinută de 7 organizaţii internaţionale, vă solicită să luaţi act de sfidarea fără precedent în istoria recentă a României cu care clasa politică şi autorităţile din România tratează iniţiativa a 3 milioane de români, avizată de Curtea Constituţională a României.

Singura soluţie pentru remedierea acestei desconsiderări grave a voinţei juridice a poporului român de către clasa politică este punerea de urgenţă pe ordinea de zi a Senatului a legii ce face obiectul iniţiativei noastre cetăţeneşti, urmată imediat de legea privind stabilirea datei referendumului.

Această solicitare a noastră este perfect pertinentă, posibilă, legală şi singura în măsură să şteargă palma dată poporului român prin desconsiderarea gravă de către clasa politică a voinţei lui juridice.

Soluţia de remediere a fracturii dintre autorităţi şi milioanele de cetăţeni este una singura: adoptarea de urgenţă a revizuirii art. 48, alin. 1 din Constituţia României şi imediat a legii de stabilire a datei referendumului.

Învederăm atât Senatului cât şi clasei politice româneşti că există lege în vigoare pentru organizarea referendumului, respectiv Legea 3/2000. Toată această buclă politico-legislativă artificial creată, referitor la modificarea Legii 3/2000, nu a înlăturat niciun moment caracterul ei de lege în vigoare, pentru organizarea unui referendum.

Orice altă amânare reprezintă un atac de maximă gravitate la adresa democraţiei, voinţei populare şi ordinii într-un stat de drept, în care clasa politică este aleasă de popor şi slujeşte intereselor naţionale şi democraţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI