Fumul ieşit de la un siloz a dat alarma la Schweighofer Rădăuţi

 > Importante forţe de intervenţie au fost imediat activate > Flăcările au fost stinse, înainte de a se extinde, de sistemul antiincendiu al silozului

 S-a dat alarma, ieri, în curtea fabricii Holzindustrie Schweighofer Rădăuţi. Înainte de orele prânzului, de la unul dintre silozurile fabricii, ce se numără printre principalii prelucrători de material lemnos din judeţ, a început să iasă fum, iar alarma de incendiu a răsunat imediat. Având în vedere obiectul de activitate al operatorului economic şi prezenţa materialului combustibil în cantităţi mari, ce putea duce la un incendiu de proporţii, au fost alertate rapid importante forţe de intervenţie. Iniţial au intervenit membrii serviciului privat de urgenţă Holzindustrie Schweighofer Rădăuţi, în sprijinul cărora au sărit şi cei de la Egger România, în paralel fiind solicitaţi şi pompierii militari.

Potrivit plt.adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, salvatorii de la Detaşamentul din Rădăuţi s-au deplasat la faţa locului cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Din fericire, aceştia au trebuit să efectueze doar activităţi de coordonare a localizării şi lichidării incendiului, deoarece instalaţiile proprii de detectare şi stingere existente în silozul de depozitare a paleţilor din lemn au funcţionat la capacitate maximă, astfel încât nicio persoană nu a fost pusă în pericol şi nu au existat victime, iar flăcările au fost stinse înainte de a apuca să se extindă.

„Chiar dacă intervenţia s-a desfăşurat în condiţii corespunzătoare, vom efectua o investigaţie completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului şi vom lua toate măsurile necesare de îmbunătăţire astfel încât, pe viitor, să prevenim astfel de evenimente nedorite. Siguranţa angajaţilor este prioritatea numărul 1 a firmei noastre” se arată într-un comunicat al companiei semnat de Nichifor Tofan, director Holzindustrie Schweighofer Rădăuţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: