Andrei Gag, ultimul în finala de 12 la Campionatul Mondial de la Londra

> Singura lui aruncare reuşită a măsurat mai mult decât a cehului care a luat medalia de bronz

 Românul Andrei Gag, legitimat o vreme şi la CSM Suceava, n-a mai prins finala de opt a concursului de aruncare a greutăţii a Campionatului Mondial de Atletism de la Londra. Calificat printre cei mai buni 12 aruncători, Gag a încheiat pe ultimul loc, cu o singură aruncare reuşită şi două ratate.

Sâmbătă, în grupa A, Andrei Gag, vicecampion de sală în 2016, a stabilit un nou „season best” cu o încercare de 20,61, mai lungă cu 9 cm decât tot ce reuşise el în tot acest an.

În finala de 12, Andrei Gag a concurat cu alţi 11 aruncători, patru americani, doi neozeelandezi, doi polonezi şi câte un sportiv din Germania, Croaţia şi Cehia. Trei dintre ei s-au calificat cu aruncări de peste 21 de metri, iar unul dintre ei, neozeelandezul Tomas Walsh, cu o aruncare de peste 22 de metri.

În finala de duminică seară, Gag a avut o singură aruncare reuşită, de 19,96 m, dar le-a ratat pe următoarele două, astfel că nu a mai prins finala de 8 sportivi. Aceasta a fost câştigată de neozeelandezul Tomas Walsh cu o lansare de 22,03 m, argintul şi bronzul mondial fiind adjudecate de Joe Kovacs – SUA cu 21,66 şi de croatul Stipe Zunici cu 19,46, cu 53 de cm mai scurtă decât a românului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: