Cupa „Zilele municipiului Fălticeni” la tenis de masă

 Sala de sport „Gabriel Udişteanu”, din municipiul Fălticeni, a găzduit, sâmbătă, 22 iulie, a VI-a ediţie a turneului de tenis de masă de categoria A, dotat cu cupa „Zilele municipiului Fălticeni”. Competiţia face parte din Circuitul AmaTur şi s-a desfăşurat pe patru categorii destinate adulţilor: „Începători” (cu 28 de participanţi), „Avansaţi” (60 participanţi), „Open” (30 participanţi) şi „Elite” (23 participanţi). Începând cu turneul de la Fălticeni, în Circuitul AmaTur participă şi români de peste graniţă, iar copiii cu vârsta mai mică de 14 ani au jucat într-un concurs separat, pe trei categorii de vârstă.

„Turneul de tenis de masă dotat cu Cupa «Zilele Municipiului Fălticeni» a început timid, în urmă cu şase ani, şi a ajuns, împreună cu cel din luna decembrie, desfăşurat tot la Fălticeni, să fie printre cele mai mari competiţii de acest gen din Moldova ca număr de jucători participanţi şi ca valoare a jucătorilor în clasamentul general AmaTur.

Sunt 141 de participanţi din toată ţară, printre ei numărându-se şi o parte dintre cei mai buni tenismeni din diviziile A şi B din judeţele Moldovei, la care se adaugă jucătorii foarte buni, care realizează meciuri spectaculoase, de la categoria copii. Meciurile se desfăşoară după regula cel mai bun din 5 seturi.

Anul acesta avem printre participanţi şase jucători din Ucraina, patru juniori şi doi adulţi, şi trei jucători din Republica Moldova, unul dintre ei fiind un jucător foarte bun, care joacă în superliga lor. Ne bucură că cei din Ucraina pot să vină de acum înainte să participe la competiţiile organizate în România, pentru că nu mai au nevoie de acele formalităţi pentru a intra în ţară, vize, invitaţii etc., şi sperăm că, de acum, acest turneu va deveni o gazdă ospitalieră pentru jucătorii de peste graniţă, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare.

De anul acesta, copiii joacă separat, participă copii din Fălticeni antrenaţi de profesorii Dan Purdilă şi Marius Moşneagu, copii din Vatra Dornei şi din Rădăuţi. Ei sunt viitorul, iar acest turneu reprezintă pentru ei un bun prilej de a face mişcare, de a socializa şi de a-şi testa nivelul de pregătire. Sperăm ca de la an la an numărul copiilor care practică acest sport în municipiul Fălticeni şi în judeţ să crească, astfel încât să organizăm şi un turneu destinat lor.

Printre participanţi avem şi jucători mai în vârstă, peste 65 de ani, cum ar fi Iulian Albu din Comăneşti şi Valentin Robu din Botoşani (68 de ani) – «jucătorul cu anul de naştere cel mai mic» al turneului, dar şi mulţi jucători care au în jurul vârstei de 60 de ani şi care doresc să facă mişcare”, ne-a declarat Cătălin Cozma, organizatorul principal al turneului.

Circuitul AmaTur România este alcătuit dintr-un lanţ de turnee de tenis de masă, organizate pe întreaga durată a anului, în mai multe localităţi şi pe mai multe niveluri de reprezentare – locale, zonale şi naţionale, încheindu-se cu un turneu final, programat în prima săptămână a lunii octombrie. Circuitul, organizat de Asociaţia AmaTur România, prin coordonatorii naţionali, urmăreşte atragerea iubitorilor tenisului de masă, simpli pasionaţi sau foşti sportivi de performanţă care doresc să practice acest sport în mod organizat, la nivel local sau naţional, creând posibilitatea unor întâlniri ale celor mai buni participanţi amatori cu jucători legitimaţi de nivel apropiat.

Turneul s-a încheiat după miezul nopţii cu festivitatea de premiere. Chiar dacă nu au ocupat una dintre primele patru poziţii, este de remarcat evoluţia foarte bună a jucătorilor de peste hotare Mihail Tkaciuk, care a concurat la categoria „Începători”, Iustina Pavlenko – „Avansaţi”, Artur Morar – „Open”, Marina Tkaciuk (Ucraina) la categoria copii, toţi din regiunea Cernăuţi, Ucraina, şi a lui Alexandru Crutarciuc („Elite”), din Chişinău, Republica Moldova.

 

Clasament „Începători

  1. Lucian Cracană – Vatra Dornei
  2. Alexandru Mîrţ – Paşcani

3-4. Florin Margineanu – Botoşani

 Dragoş Calancea – Siret

Clasament „Avansaţi

  1. Bogdan Mahu – Paşcani
  2. Sorin Corneanu – Botoşani

3-4. Lucian Plamada – Iaşi

Viorel Turcu – Piatra Neamţ

Clasament „Open

  1. Dorin Ticu – Bacău
  2. Ioan Ciubotariu – Preuteşti, Suceava

3-4. Alin Vâlcu – Botoşani

 Sorin Zamfiroaia – Dolheştii Mari, Suceava

Clasament „Elite

  1. Mihai Roşca – Gălăneşti
  2. Marius Moşneagu – Fălticeni

3-4. Cosmin Hasna – Straja

Ioan Ilieş – Rădăuţi

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: