Ciprian Tuchiluş a câştigat un premiu de 20.000 lei cu un proiect de educare a consumatorilor în privinţa risipei alimentare

> El este elev al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava > Pe locul III s-a clasat colegul său de liceu Cătălin Panţiru

Ciprian Tuchiluş, elev al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, a câştigat marele premiu la cea de-a IV-a ediţie a proiectului „Champions United”, parte a programului educaţional „Creatori de Viitor”. Elevul sucevean a câştigat un premiu de 20.000 lei cu proiectul intitulat „Food Reformers”, care îşi propune să educe consumatorii în privinţa risipei alimentare.

Tudor Vasiliu, coordonator naţional al proiectului „Creatori de Viitor”, a precizat, într-un comunicat de presă, că în perioada 10 – 16 iulie, la Cluj-Napoca, 80 de elevi de liceu cu performanţe deosebite în educaţie, cultură, sport şi leadership şcolar au luat parte la cea de a patra ediţie a proiectului „Champions United”, parte a programului educaţional „Creatori de Viitor”.

„«Creatori de Viitor» este un program construit în jurul a trei obiective: în primul rând este o comunitate a liceenilor români cu performanţe deosebite, apoi este o platformă de lansare a unor proiecte ale viitorului şi, nu în ultimul rând, un spaţiu de dezbatere a unor subiecte fascinante alături de cei pe care-i numim «creatori de prezent»” a spus Tudor Vasiliu.

El a menţionat că partenerul principal al proiectului a fost Kaufland România, care a oferit liceenilor selectaţi participarea gratuită.

„Ediţia din acest an a proiectului s-a desfăşurat pe trei coordonate, construite în jurul verbului «a forma». Am dezbătut, alături de invitaţii noştri, subiecte deosebite ca «relaţii şi relaţionare», «generozitate şi spirit civic», «de la a fi la a deveni» sau «era digitală – despre tehnologie şi oameni», în cadrul sesiunilor TransForm. I-am provocat pe participanţi, ca în fiecare an, să lanseze cele mai interesante proiecte sociale sau de antreprenoriat social în cadrul competiţiei ReForm. În ultima seară a proiectului, în cadrul unui eveniment deosebit desfăşurat în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, am anunţat proiectele lansate şi finanţate anul acesta cu 55.000 lei, în cadrul Galei PerForm” a declarat Ovidiu Neamţu, preşedinte al Asociaţiei 11even.

Astfel, anul acesta, cei 55.000 de lei au mers către mai multe proiecte create şi propuse de cei 80 de participanţi.

Marele premiu al ediţiei 2017, o finanţare de 20.000 lei oferită de Kaufland România, a fost câştigat de „Food Reformers”, un proiect care îşi propune să educe consumatorii în privinţa risipei alimentare.

„Am plecat de la o nevoie reală, o nevoie cu care se confruntă cea mai mare parte a populaţiei globului, risipa alimentară. În medie, un român aruncă în fiecare zi 365 g/zi de mâncare, care ar putea ajunge în farfuriile persoanelor în nevoie. Prin proiectul pe care am dori să îl implementăm vom aduna produsele de patiserie, legumele şi fructele nevândute la sfârşit de zi de la supermarketuri şi le vom distribui persoanelor nevoiaşe” a spus Ciprian Tuchiluş, membru al echipei câştigătoare, elev în cadrul Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Judeţul nostru a mai fost reprezentat şi de Cătălin Panţiru, care alături de echipa sa a câştigat premiul III. Şi el este elev la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: