8.380 de copii de vârsta vaccinării, înregistraţi la Evidenţa Persoanei Suceava, nu apar înscrişi la medicii de familie

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a dispus, ieri, reorganizarea grupului de lucru privind imunizarea împotriva rujeolei, iar prima constatare a acestei structuri a fost o diferenţă de 8.380 de copii de vârsta vaccinării între datele Evidenţei Persoanei şi înregistrările la medicii de familie

Prefectura Suceava a organizat, luni, prima întâlnire a grupului de lucru mixt în contextul campaniei naţionale de imunizare împotriva rujeolei.

Grupul mixt a fost reorganizat prin ordin al prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, ordin emis ieri la solicitarea Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”, care a solicitat includerea reprezentanţilor romilor în această structură.

În cadrul şedinţei grupului s-a constatat că, între baza de date prezentată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi situaţia copiilor înscrişi la medici de familie există o diferenţă de 8.380 de copii de vârsta vaccinării (9 luni – 9 ani), iar în aceste condiţii Prefectura Suceava a solicitat Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor să stabilească repartizarea acestor copii pe unităţi administrativ-teritoriale.

„Noi vom solicita primăriilor să verifice, împreună cu medicii de familie, care este situaţia acelor copii, iar în condiţiile în care nu sunt vaccinaţi să organizăm o campanie de informare cu privire la importanţa vaccinării împotriva rujeolei, campanie pe care o vom derula implicând instituţii, ONG-uri. Nu există o astfel de statistică nici la nivel judeţean, nici naţional, până acum nu s-au solicitat evidenţe, nu s-au făcut suprapuneri de baze de date pentru a vedea situaţia exactă a copiilor nevaccinaţi. Dorim să cunoaştem dimensiunea problemei, iar în funcţie de numărul copiilor neimunizaţi rezultat şi cauzele care au determinat nevaccinarea să ne stabilim strategia” a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.

Din grupul de lucru mixt menţionat fac parte prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, reprezentanţi ai Biroului Judeţean pentru Romi, Biroului Regional al Agenţiei Naţionale pentru Romi, reprezentanţi ai serviciilor deconcentrate ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, Inspectoratului de Jandarmi, Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Casei de Asigurări de Sănătate.

În judeţul nostru au fost înfiinţate şapte centre de vaccinare antirujeolică, dintre care unu va funcţiona în sediul Primăriei Poieni Solca, unde nu există dispensar şi nici medic de familie, iar alte patru au fost înfiinţate în dispensarele din Crucea, Coşna, Cârlibaba şi Suceviţa, unde nu sunt medici de familie, iar două în municipiul Suceava, la Colegiul de Informatică „Spiru Haret” şi Şcoala Gimnazială „Miron Costin” din Burdujeni.

Potrivit dispoziţiilor transmise de Ministerul Sănătăţii, în cadrul măsurilor stabilite pentru eradicarea epidemiei de rujeolă, Prefectura, Consiliul Judeţean şi primăriile colaborează cu Direcţia de Sănătate Publică în organizarea unor centre de vaccinare în localităţile care nu au medic de familie, în crearea unei evidenţe cu copiii nevaccinaţi şi includerea lor în campania de vaccinare, dispusă la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: