Începe verificarea respectării normelor de igienă la piscinele, ştrandurile şi bazinele de înot

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat pentru NewsBucovina că verificarea respectării normelor de igienă la piscinele, ştrandurile şi bazinele de înot de uz public va începe din data de 16 iunie a.c. şi se va încheia pe 9 septembrie.

Sădean a spus că în cadrul controalelor vor fi recoltate probe de apă din piscine, ştranduri şi bazine de înot pentru determinarea parametrilor microbiologici şi fizico-chimici ai apei, în vederea evaluării calităţii apei de îmbăiere.

El a mai spus că vor fi verificate produsele biocide utilizate la întreţinerea piscinelor şi bazinelor de înot, documentele privind starea de sănătate a personalului care deserveşte aceste obiective, dar şi dacă personalul a efectuat cursuri de igienă.

Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei prevăd, printre altele, că administratorii piscinelor şi bazinelor de înot trebuie să deţină registre în care să fie înscrise rezultatele buletinelor de analiză a apei, concentraţiile clorului rezidual liber, periodicitatea de primenire a apei şi de dezinfecţie a bazinelor/băilor, precum şi modalitatea de dezinfecţie a bazinelor/băilor, inclusiv substanţele dezinfectante folosite.

Totodată, unităţile care deţin piscine sau bazine de înot trebuie să fie dotate cu vestiare, grupuri sanitare şi duşuri, separate pentru bărbaţi şi femei, iar regulamentul privind utilizarea piscinelor/bazinelor trebuie afişat într-o manieră vizibilă pentru cei care le folosesc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI