La DSP Suceava

Două posturi de medic epidemiolog scoase la concurs

> Deocamdată nu s-a înscris niciun candidat

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că instituţia a scos la concurs un post vacant de şef al Compartimentului de supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile şi un post de medic primar epidemiologie în cadrul aceluiaşi compartiment.

Zorescu a spus că anunţul a fost publicat în data de 5 mai a.c., în „Viaţa medicală”, iar înscrierile se fac în termen de 15 zile de la apariţia anunţului, concursul organizându-se după 30 de zile de la publicarea acestuia.

Ea a precizat că medicul epidemiolog Diana Iliescu urmează să se pensioneze în perioada următoare, după o activitate prestigioasă şi îndelungată în cadrul reţelei de supraveghere epidemiologică. Zorescu a mai spus că supravegherea epidemiologică e un domeniu de activitate dificil, iar pentru formarea unui medic epidemiolog tânăr sunt necesari 2­3 ani.

Ea a menţionat că sunt doi medici rezidenţi pe post, în anul I şi II, dar nu se ştie dacă aceştia vor dori să vină să lucreze la Suceava la finalizarea rezidenţiatului.

Directorul adjunct al DSP Suceava a arătat că, până în cursul zilei de marţi, nu s-a înscris niciun candidat pentru cele două posturi vacante scoase la concurs.

Zorescu a spus că salariile sunt, în prezent, destul de motivante; un medic epidemiolog-şef al compartimentului poate avea un salariu lunar de aproximativ 6000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: