Atletism, ONSŞ cros liceu

Medalii de aur pentru Dorin Rusu şi Andreea Doroftei

La sfârşitul săptămânii trecute, la Botoşani s-a desfăşurat etapa finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la cros, competiţie la care s-au calificat şi patru sportivi din judeţul Suceava, doi în competiţia gimnaziilor şi doi la licee.

Elevă a Grupului Şcolar Nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc, Andreea Doroftei, antrenată la CSM Suceava de Erzilia Ţâmpău, a făcut o cursă foarte bună în competiţia rezervată liceelor şi a condus pe toată distanţa de 2000 de metri, câştigând medalia naţională de aur. În ultimii patru ani, Andreea Doroftei a participat de trei ori la această competiţie, de fiecare dată reuşind să câştige medalia de aur. Tot la licee, dar la băieţi, Andrei Dorin Rusu, atlet antrenat la CSM Dorna Vatra Dornei de Cristian Prâsneac, a făcut o cursă foarte bună şi s-a impus fără probleme, el fiind elev al Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei. Deşi este abia în clasa a V-a, la Şcoala Gimnazială „Teodor Ştefanelli” din Câmpulung Moldovenesc, Diana Vaman a reuşit să termine cei 1500 de metri din cursa pentru elevii de gimnaziu pe locul V, asta chiar dacă majoritatea adversarelor erau în clasele a VII-a şi a VIII-a. În acest an, Diana a reuşit să câştige medalia de argint la naţionalele de sală pentru copile I, ea fiind antrenată la CSM Suceava de Erzilia Ţâmpău.

„Diana Vaman a făcut o cursă foarte bună, chiar dacă a avut adversare mult mai mari şi şi-a demonstrat talentul, ea fiind o sportivă ce promite mult pe viitor. Pentru Andreea este un început bun de sezon şi sperăm ca-n acest an să-şi facă baremul pentru europenele de pistă, dar şi pentru Balcaniadă, europenele şi mondialele de alergare montană. Mulţumim pentru sprijin primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, conducerii clubului CSM Suceava, dar şi a celor două şcoli la care învaţă sportivele noastre”, a afirmat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: