La grupele de vârstă mici şi medii

Creştere semnificativă a cazurilor de diabet

> La această dată, în evidenţele Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava se află 37.822 de persoane afectate > Centrul de diabet al SJU va fi sprijinit cu 500.000 lei din bugetul local sucevean

 Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava solicită Primăriei Suceava alocarea a 500.000 de lei din bugetul local pentru extinderea şi dotarea spaţiilor Centrului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, în vederea desfăşurării în condiţii optime a activităţii medicale. „În municipiul Suceava, incidenţa şi prevalenţa diabetului, a bolilor de nutriţie şi metabolism se înscrie în tendinţele şi prognozele Ministerului Sănătăţii, în fiecare an se înregistrează o creştere semnificativă a numărului de cazuri, în special la grupe de vârste mici şi medii” se precizează într-o adresă înaintată autorităţilor locale sucevene.

Conform sursei citate, la această dată, în evidenţa Centrului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, se află 37.822 de persoane. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii medicale în cadrul Centrului s-a impus extinderea spaţiilor cu această destinaţie, respectiv a cabinetelor de consultaţii, sălilor de aşteptare şi arhivei, în prezent lucrările de amenajare şi ingienizare fiind în curs de finalizare” se arată în solicitarea SJU. Potrivit acesteia, cheltuielile pentru dotarea spaţiilor medicale în cauză cu mobilier specific – constând în canapele de consultaţie, banchete de aşteptare, birouri, scaune şi vestiare – sunt evaluate la 500.000 de lei. Solicitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” va fi analizată în şedinţa de luna aceasta a Consiliului Local Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: