Preşedintele ANAF

Suntem subdimensionaţi cu 3.000 de posturi; dacă se va introduce impozitul pe gospodării, ne vom adapta

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este „subdimensionată” cu 3.000 de posturi, a afirmat ieri preşedintele ANAF, Bogdan Stan, precizând că, în cazul introducerii impozitului pe gospodării, instituţia va trebui să se adapteze situaţiei. „Ceea ce ţine de impozite şi de prognoze este strict competenţa Ministerului de Finanţe. Bineînţeles că, dacă se va lua decizia pentru promovarea acestui impozit pe gospodării, noi ne vom adapta situaţiei şi vom pune în aplicare legislaţia aferentă. (…) Acest tip de impozitare este (…) în proiect, e un proiect al Guvernului. Ne vom adapta, bineînţeles”, a declarat Stan, la Palatul Victoria, fiind întrebat dacă ANAF este pregătit să treacă la noul tip de impozitare.

De asemenea, întrebat dacă angajaţii ANAF vor putea să acopere necesităţile legate de noul sistem de impozitare, Bogdan Stan a replicat: „Înţeleg că orizontul de timp este 2018. Probabil, până la momentul respectiv, se va analiza, se va lua cea mai bună soluţie”.

Potrivit lui Stan, ANAF are, în prezent, aproximativ 25.000 de angajaţi. „Suntem subdimensionaţi cu 3.000. Practic, prin hotărârea de Guvern prin care funcţionăm, avem alocate 28.000 de posturi”, a explicat preşedintele ANAF.

Totodată, şeful ANAF a atras atenţia că, potrivit legislaţiei în vigoare, un inspector fiscal nu poate să fie şi consultant fiscal, post care ar urma să fie înfiinţat în condiţiile implementării noului sistem de impozitare.

De asemenea, întrebat câte gospodării sunt în România, Stan a răspuns: „Gospodăria, în momentul de faţă, nu cred că este foarte bine definită”.

Ministerul de Finanţe are în lucru un proiect de modificare a Codului fiscal, printre propuneri numărându-se introducerea de la 1 ianuarie 2018 a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale şi introducerea noţiunii de gospodărie recunoscută fiscal, a anunţat ministrul Viorel Ştefan, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: