Băişanu, la Antena 3, după ce ministrul de Finanţe a anunţat impozitul pe gospodărie:

Lipsa comunicării a transformat o măsură bună într-o măsură discutabilă

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, miercuri seara, la Antena 3, în cadrul emisiunii „La ordinea zilei”, că despre impozitul pe gospodărie anunţat de ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a auzit la radio. El a spus că e vorba despre o lipsă de comunicare ce a afectat activitatea Guvernului în momentul de faţă.

„Chiar dacă au luat măsuri bune, lipsa comunicării a transformat o măsură bună într-o măsură discutabilă” a spus Băişanu. El a menţionat că a aflat de la radio despre această declaraţie.

„Nu s-a discutat nici în PSD, nici în ALDE şi cred că e firesc ca aceste lucruri să se discute şi, în cadrul partidului, unde sunt breşe, să fie pansate, să fie reglate” a spus Băişanu.

Liderul ALDE Suceava a mai spus că pentru el este de neînţeles şi de ce sindicatele contestă mărirea salariilor bugetarilor.

„Pentru mine e iar o stare de şoc când sindicatele strigă «nu» la o măsură de creştere a salariilor bugetarilor” a spus Alexandru Băişanu.

Deputatul sucevean a spus că ştie că ALDE împreună cu PSD au câştigat alegerile, iar el, ca deputat ALDE, a aflat de la radio, de la televiziune, ce se întâmplă cu guvernarea. „Nu e tocmai bine” a spus Băişanu. El a menţionat că din declaraţia ministrului Finanţelor a înţeles că vor scădea impozitele, nu că vor creşte.

Băişanu s-a întrebat câte milioane de contabili sau economişti de familie va fi necesar să existe pentru a implementa una din măsurile avute în vedere. „Suntem 17 milioane de români în ţară, vreo 5 milioane afară şi ne vor trebui undeva la 5 milioane de contabili sau economişti pentru familie” a spus Băişanu.

Ministerul de Finanţe are în lucru un proiect de modificare a Codului fiscal, printre propuneri numărându-se introducerea, de la 1 ianuarie 2018, a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale şi introducerea noţiunii de „gospodărie recunoscută fiscal”, a anunţat, miercuri, ministrul Viorel Ştefan.

„Acest sistem a funcţionat până în 2005, din 2005 – 2006 s-­a renunţat la globalizarea veniturilor. Deci, vrem să-l reintroducem, nu e vorba de alte taxe, nu e vorba de alte impozite, e vorba de o altă manieră de a gestiona impozitul pe venit, care să includă în baza de impozitare toate veniturile, indiferent de sursa de realizare a lor, şi care să facă posibil ca din baza de impozitare să se elimine toate deductibilităţile fiscale” a spus Viorel Ştefan.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Un demagog! Acum se trezesc toti ca cei din administratie ar merita salarii mai mari! Iar la crtici e bun si Baisanu!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: