Comisia Europeană se declară pregătită să înceapă negocierile privind Brexit-ul

Comisia Europeană este pregătită să înceapă negocierile privind Brexit-ul, a declarat luni un purtător de cuvânt, după ce guvernul de la Londra a confirmat că va lansa la 29 martie procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Reuters şi AFP. „Suntem pregătiţi să începem negocierile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al executivului UE, Margaritis Schinas, într-o conferinţa de presă, după ce Downing Street a anunţat că prim-ministrul Theresa May a ales să activeze la 29 martie Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona. Purtătorul de cuvânt a notat de asemenea că negocierile vor începe după ce celelalte state din UE se vor întâlni pentru a confirma mandatul de negociere al Comisiei.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat ieri, într-o postare pe Twitter, că va prezenta celorlalte 27 de state din Uniunea Europeană „direcţiile de negociere” privind Brexit-ul în termen de 48 de ore de la momentul în care Marea Britanie va declanşa în mod oficial procedura ieşirii din blocul comunitar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI