Deputatul Alexandru Băişanu (ALDE):

Agenda publică e confiscată doar de tema corupţiei

> Ţara nu este plină de hoţi, iar oamenii au nevoie şi de spitale, salarii, agricultură şi economie, consideră deputatul

 Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, luni seara, la TVR, că, din păcate, după alegerile parlamentare, agenda publică a fost confiscată de tema corupţiei şi nu se mai vorbeşte despre teme importante ca sănătatea, educaţia, economia, salarizarea.

„Cu adevărat, după 11 decembrie, vorbim doar despre corupţie. Nu despre spitale, salarii, agricultură, nevoile din economie” a spus Băişanu în cadrul emisiunii. El a subliniat că agenda actuală e cucerită doar de tema corupţiei şi că aceasta este şi percepţia celor care vin din străinătate.

Băişanu a dat exemplul unui amic care a venit din străinătate şi, după ce a urmărit subiectele care se dezbat de televiziuni, a constatat că în România ar fi numai hoţi, ceea ce nu reflectă realitatea, pentru că marea majoritate a locuitorilor îşi văd de treabă şi vor să trăiască mai bine.

El a comentat declaraţiile de luni ale liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, de la întâlnirea cu primarii de comune, în care acestora li s­au dat asigurări că legislaţia va fi modificată astfel încât să fie făcută distincţia între oportunitate şi legalitate.

Deputatul ALDE a arătat că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost cel care în activitatea sa a încercat să păstreze un echilibru între puterile statului şi s­a pronunţat împotriva exceselor.

Băişanu şi-a exprimat şi îngrijorarea că miniştrii din Guvern sunt cercetaţi penal pentru că „au îndrăznit să gândească politic”.

„Ar însemna ca DNA să stabilească oportunitatea şi să schimbăm rolurile şi legea să nu o mai dea Legislativul, ci DNA” a spus liderul ALDE Suceava, care a arătat că Guvernul nu a făcut altceva decât să pună în concordanţă decizii ale Curţii Constituţionale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI