Investiţii blocate

> Modificarea Legii achiziţiilor publice a pus beţe în roate proiectelor sucevene, iar nelipsitele contestaţii au făcut ca o licitaţie să dureze, în medie, 7 luni > Multe dintre lucrări nu au putut fi demarate efectiv, finanţările acordate iniţial întorcându-se la bugetul statului

În 2016, secţiunea de dezvoltare a bugetului municipiului Suceava a avut o slabă execuţie, cheltuielile cu investiţiile situându-se cu mult sub cele pentru asigurarea funcţionării municipalităţii. Astfel, dacă în acest din urmă caz cheltuielile au fost făcute în proporţie de 73,35% din totalul programat, cele pentru dezvoltare s-au ridicat la numai 13,79% din cele aprobate.

„Una dintre cauze este faptul că multe cheltuieli nu au putut fi făcute, deoarece majoritatea proiectelor de investiţii au întârziat ca urmare a modificării Legii achiziţiilor publice” arată primarul Ion Lungu.

În acelaşi sens perturbator a intervenit şi interminabilul şir al contestaţiilor, care, până la rezolvare în Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) – în cazul fericit în care soluţiile nu au fost atacate în instanţă – au ţinut pe loc mai toate proiectele autorităţilor publice municipale sucevene.

„Licitaţiile organizate de Primărie au fost contestate, astfel că, în medie, au durat şi câte 7 luni de zile. Acestea s-au deblocat în octombrie, noiembrie, decembrie, când nu se mai puteau face lucrări” a reliefat edilul-şef.

Primarul Ion Lungu a dat ca exemplu proiectul de reabilitare a reţelelor de transport şi distribuire a agentului termic, cât şi a punctelor termice. În ciuda faptului că programul „Termoficare 2006-2020” este unul multianual, finanţarea de 8,37 de milioane de lei, acordată prea târziu, a trebuit să fie returnată la bugetul statului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: