Competiţia „Capture The Flag” de la USV

Aproape 100 de studenţi din nouă universităţi din România şi două din străinătate s-au înscris pentru etapa de calificări online a concursului CTF-USV 2016 („Capture The Flag”), etapă care va începe joi 27 octombrie, la ora 18, şi va dura 24 de ore.

Reamintim că USV şi partenerii săi au lansat, în premieră, această competiţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice. La încheierea perioadei de înscriere, pentru etapa online au fost înregistrate 30 de echipe, având în componenţa lor de la unu până la patru membri.

De la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava participă nouă echipe, cinci sunt de la Universitatea Politehnică Bucureşti, câte trei sunt de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, două de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, iar universităţile „Yuriy Fedcovich” din Cernăuţi, cea din Oradea, „Dunărea de Jos” din Galaţi, „Vasile Alecsandri” din Bacău şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca vor avea în concurs câte o echipă.

În etapa online, echipele vor avea de rezolvat zece probleme de securitate informaţională, cu „dificultate progresivă”, urmată de „găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicaţii web sau sisteme cu vulnerabilităţi induse”, au explicat reprezentanţii USV. Ei au mai spus că studenţii participanţi „vor utiliza soluţii de conectare de la distanţă la o platformă informatică dedicată”. Fiecare problemă rezolvată va aduce un punctaj, iar după finalizarea probelor va fi înregistrat un clasament, pe baza căruia primele zece echipe se vor califica pentru etapa on-site, care se va desfăşura în perioada 24-26 noiembrie 2016, în cadrul Universităţii din Suceava.

„Partenerii din mediul economic cu experienţă în domeniul securităţii informaţionale, coorganizatori ai manifestării, vor asigura caracterul imparţial de elaborare a problemelor, dar şi de evaluare a rezultatelor obţinute de competitori” a mai informat USV.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI