„Spartachiada profesorilor“ ar putea deveni un proiect naţional, chiar internaţional

 A declarat, la Suceava, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ioan Ţenţ

 Proiectul „Spartachiadei profesorilor” iniţiat de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) ar putea deveni „un proiect naţional”, chiar internaţional, a declarat, la Suceava, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Ioan Ţenţ (sindicat la care este afiliat ASIS).

La deschiderea oficială a evenimentului sportiv, sâmbătă dimineaţă, el a salutat prezenţa cadrelor didactice din judeţul Suceava, dar şi a celor de la Bacău, Neamţ şi Vrancea: „Aş vrea să fie prezente aici mult mai multe judeţe, iar acest proiect, în scurtă vreme, poate chiar la anul viitor, să devină un proiect naţional, iar dacă se poate şi internaţional. Noi avem relaţii în toată Europa, în toată lumea, în Asia, şi n-ar fi exclus ca, la această spartachiadă, în scurtă vreme să participe şi colegi de-ai noştri din alte ţări”.

Prof. Maria Reuţ, gazda deschiderii oficiale a Spartachiadei, a invitat participanţii să-şi imagineze că la Suceava au loc nişte mici jocuri sportive ale educaţiei, care au rolul de a atrage copiii spre sport, mai ales că „fiecare copil are nevoie de un campion”.

Preşedintele ASIS, Giani Leonte, a remarcat că Spartachiada a „ajuns la o altă dimensiune”, fiind la ediţia a IV-a, datorită faptului că, “an de an, numărul de participanţi creşte, iar ramurile de sport se pliază pe cerinţele participanţilor, multe dintre ele devenind tradiţie”. El a spus că scopul acestei iniţiative este “de a promova mişcarea, de a promova exerciţiul fizic printre copiii noştri şi printre noi”, iar nu în ultimul rând „de a sensibiliza autorităţile locale pentru a investi în bazele sportive şcolare şi de a permite, în afara orelor, în weekenduri, accesul elevilor noştri şi nouă pe aceste terenuri de sport”.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a „reexprimat” sprijinul Primăriei, al Consiliului Local. „Totul e să cereţi, an de an, şi vă asigur că vom face tot posibilul să sprijinim această Spartachiadă”.

Rectorul USV: „Numărul de jucători de fotbal de pe iPhone începe să concureze cu numărul de jucători de pe terenul de sport”

„Spartachiada profesorilor” a pornit de pe esplanada Universităţii „Ştefan cel Mare”, partener în organizare, participanţii fiind salutaţi de rectorul Valentin Popa. “Universitatea noastră, de mai bine de 10 ani, sprijină sportul: avem un bazin de nataţie şi un teren de sport care mai degrabă sunt folosite de comunitatea locală, mai puţin de studenţii noştri. Am făcut toate aceste investiţii cu gândul la comunitatea locală, dar şi pentru a avea profesori de educaţie fizică bine pregătiţi”.

Fiind inginer în domeniul IT, rectorul Valentin Popa a remarcat că există „o explozie a aplicaţiilor sportive pe iPhone”, astfel că „numărul de jucători de fotbal de pe iPhone începe să concureze cu numărul de jucători de pe terenul de sport”, fiind foarte posibil să avem, în curând, un campionat mondial de fotbal pe iPhone. „Nu trebuie să ne descurajăm, trebuie să muncim mai mult cu toţii, trebuie să fim conştienţi că nu am făcut destul în aceşti ultimi ani pentru sport, pentru a promova mişcarea fizică, iar rezultatele internaţionale ale României o dovedesc” a conchis rectorul USV.

Echipat în trening, ca la fiecare ediţie a Spartachiadei de altfel, şeful IŞJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a spus că prin acest eveniment sportiv „demonstrăm elevilor că educaţia fizică o dăm printr-un exemplu personal”, fiind necesar să le inducem ideea că „prin sport ne menţinem sănătatea”.

Sute de cadre didactice din judeţul Suceava şi din trei judeţe ale Moldovei au participat, în weekend, la probe desfăşurate pe 14 ramuri sportive: cros, ciclism, darts, fotbal, street ball, şah, tenis de masă, tenis de câmp, volei fete şi băieţi, pescuit sportiv, tenis cu piciorul, badminton, nataţie şi handbal.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI