Atentat la Nisa

Atacatorul fusese reperat la locul atentatului cu camionul pe 12 şi 13 iulie

camionAutorul atacului de la Nisa, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, fusese reperat la locul atentatului pe 12 şi 13 iulie cu camionul care a servit la comiterea carnagiului pe 14 iulie, a indicat ieri o sursă apropiată dosarului, relatează AFP. Dintre sutele de martori audiaţi deja de către anchetatori, mulţi au evocat religiozitatea ucigaşului, potrivit sursei.

Autorul atentatului, revendicat de către gruparea Statul Islamic, avea până acum mai mult profilul unui dezechilibrat psihic şi nu era cunoscut serviciilor de informaţii franceze.

Tunisianul în vârstă de 31 de ani care a ucis 84 de persoane joia trecută, intrând în mulţime cu un camion pe Promenade des Anglais în oraşul francez Nisa (sud), a fost tratat ani de zile pentru probleme psihologice înainte de a părăsi Tunisia cu destinaţia Franţa în 2005, a afirmat sora sa, relatează duminică Reuters.

Anchetatorii nu au descoperit nici o legătură evidentă directă a lui Bouhlel cu jihadismul, cu toate că gruparea Statul Islamic a revendicat sâmbătă responsabilitatea atacului de la Nisa. TFI şi alte media franceze, citând persoane apropiate lui Bouhlel, au relatat că el obişnuia să consume carne de porc şi alcool, ceea ce contravine preceptelor islamului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI