La CN „Ştefan cel Mare”

Gala celor 38 de olimpici ştefanişti a marcat sfârşitul celui de-al 156-lea an şcolar

Gala olimpicilor ştefanişti a marcat, ieri, sfârşitul de an şcolar la CN „Ştefan cel Mare” Suceava, al 156-lea din existenţa lui, festivitatea din noua sală de sport fiind deschisă de directorul colegiului, prof. Dan Popescu, cu „câteva informaţii de bilanţ sintetic”. Directorul Popescu a remarcat că, în anul şcolar 2015-2016, rata de eşec a fost de 1,4%, doar 12 elevi fiind corigenţi, din totalul de 856 elevi. Ceea ce contează, până la urmă, a spus el, sunt rezultatele de excepţie obţinute de ştefanişti, fiind convins că „succesul nu e final, iar eşecul nu e fatal”!

În anul şcolar care tocmai s-a încheiat, la „Ştefan cel Mare” 15 elevi de gimnaziu, din 120, precum şi 10 elevi de liceu au obţinut media anuală 10, apoi foarte mulţi elevi au participat la concursuri şcolare la nivel judeţean şi naţional. Totodată, 38 de elevi au participat la olimpiadele naţionale pe discipline de învăţământ, aceştia din urmă fiind premiaţi în cadrul galei. Ei au fost chemaţi, rând pe rând, pentru a-şi ridica diplomele şi voucherele în valoare de 500 lei fiecare.

Au fost acordate şi alte distincţii importante unor elevi merituoşi: titlul „Elevul anului” şi Placheta de Onoare a colegiului pentru elevul de clasa a VI-a Eduard Valentin Dumitrescul, triplu laureat la olimpiadele naţionale organizate de ministerul de resort: fizică, matematică, informatică, şi „Sportivul anului”, pentru elevul Teodor Marchitan, triplu campion naţional la înot.

Au fost acordate cinci burse în memoria profesorului de matematică Gheorghe Marchitan

Un moment aparte a fost cel al acordării burselor instituite în memoria profesorului de matematică Gheorghe Marchitan, ele fiind iniţiate, pe de o parte, pentru a recompensa elevii cu rezultate meritorii la matematică, iar pe de alta, pentru o implicare mai mare în obţinerea acestor performanţe, a precizat prof. Marius Marchitan, fiul regretatului profesor. Acesta a mai spus că, iniţial, s-a propus acordarea a trei astfel de premii-burse, dar până la urmă au fost cinci, întrucât nu s-a putut face o departajare între cei doi elevi de gimnaziu, de la categoria junior, Eduard Dumitrescul şi Bogdan Rusu, ambii primind premiul. La categoria senior, premiul a fost obţinut de elevul Ştefan Verciuc, iar o menţiune specială pentru rezultate colaterale matematicii a fost acordată elevei Patricia Popovici. Marele premiu pentru matematică a fost acordat elevului Mihai Prelipceanu, din clasa a XII-a A. Prof. Marius Marchitan a mai spus că aceste premii vor fi acordate şi în anii următori, cu menţiunea că unele criterii privind acordarea premiilor să fie „mai bine puse la punct”.

La finalul festivităţii de premiere a olimpicilor şi înaintea acordării premiilor pe clase, directorul Popescu a urat succes celor 32 de elevi de gimnaziu şi celor 214 elevi de liceu care sunt înscrişi la examenele naţionale ale acestui an, evaluarea naţională, respectiv bacalaureat, iar celorlalţi – vacanţă plăcută.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI