Bacalaureatul se reia astăzi

4000 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi la proba de evaluare a competenţelor digitale

Probele orale ale bacalaureatului se reiau astăzi cu proba D, cea de evaluare a competenţelor digitale, la care sunt aşteptaţi 4000 de candidaţi suceveni, dintre cei 5252 înscrişi, în total, la examen, 1252 de candidaţi având proba echivalată cu certificate ECDL sau Certipro, sau au susţinut-o în serii anterioare. Urmează proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, în perioada 27 iunie – 1 iulie, care va fi susţinută de 4399 absolvenţi de liceu suceveni, dintre care la limba engleză – 3821, la limba franceză – 541, la limba germană – 22, la limba rusă – doi, iar la limba spaniolă – 13. Pentru alţi 853 de candidaţi aceste competenţe au fost echivalate cu certificate europene în cadrul unor examene cu recunoaştere internaţională sau au susţinut proba în serii anterioare.

Săptămâna trecută s-a desfăşurat proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A, la care s-au înscris doar 4733 de elevi, 519 susţinând proba în serii anterioare.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, la nivel naţional, la această probă, din totalul candidaţilor evaluaţi (113.981), 71,59% au obţinut certificatul de utilizator experimentat, 20,21% – utilizator avansat, iar 8,20% au primit certificatul de utilizator mediu. Acestora li se adaugă 21.143 de candidaţi care şi-au recunoscut proba cu rezultate din sesiuni anterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: