Peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat de la începutul anului la SJU Suceava

> Doar într-un singur caz a fost confirmată boala Lyme

 Peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s­-au prezentat la SJU Suceava de la începutul acestui an, doar una dintre persoanele testate fiind diagnosticată cu boala Lyme.

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat că 243 de persoane care au fost muşcate de căpuşe s­-au prezentat până în prezent la SJU Suceava, cele mai multe prezentări fiind înregistrate în cursul lunilor mai şi iunie.

Brădăţan a spus că, în aceste cazuri, persoanele trebuie să evite extragerea căpuşelor, arătând că este necesară prezentarea la o unitate medicală.

El a precizat că, după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, pacientului i se administrează vaccin antitetanos şi este îndrumat către Secţia de Boli Infecţioase, pentru a fi luat în evidenţă şi pentru tratament de specialitate. În funcţie de zona muşcăturii şi a tipului de căpuşă este recomandată testarea pentru boala Lyme.

„În cazul în care se confirmă boala Lyme, se recomandă tratament cu antibiotice de lungă durată” a spus Brădăţan, precizând că, din totalul persoanelor testate pentru boala Lyme, doar într-un singur caz s-­a confirmat această boală.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că în anul 2016 a fost confirmat un singur caz de boală Lyme în judeţul nostru, în timp ce în cursul anului trecut s­-au înregistrat două astfel de cazuri. Ea a spus că cele mai multe cazuri de boală Lyme, 27, s­-au înregistrat în anul 2013; în anul 2014 s­-au înregistrat 23 de cazuri, în anul 2012 – 15 cazuri, iar în anul 2011 – 16 cazuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: