Autorităţile municipale sucevene scot la vânzare 260 de locuinţe ANL

> Plata apartamentelor şi garsonierelor se va face în rate lunare, cu un avans de minim 15% din preţul rezultat în urma aplicării formulei de calcul

Consilierii locali suceveni au dat liber la vânzarea locuinţelor construite prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), aprobând, în ultima şedinţă din actuala legislatură, un proiect de hotărâre în acest sens. Astfel, potrivit primarului Ion Lungu, în exploatare se află 260 de unităţi de locuit ANL, acestea aflându-se pe strada Privighetorii din cartierul Burdujeni, precum şi pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în preajma Staţiunii de Cercetări şi Dezvoltare Agricolă. Apartamentele şi garsonierele construite prin programul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe vor putea fi vândute titularilor contractelor de închiriere numai la solicitarea acestora, după expirarea unui an de închiriere neîntreruptă, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului. Pentru ca tranzacţia să aibă loc, venitul pe membru de familie la data perfectării contractului nu va depăşi 100% din salariul mediu pe economie. Pe de altă parte, titularul contractului de închiriere şi, după caz, soţul, soţia, copiii sau alte persoane aflate în întreţinere, nu trebuie să aibă o altă locuinţă proprietate, inclusiv casă de vacanţă, cu excepţia cotelor părţi, dacă acestea din urmă nu depăşesc suprafaţa utilă de 37 mp. De asemenea, cei amintiţi mai sus nu trebuie să aibă teren atribuit în baza Legii nr. 15/2003 privind construirea de locuinţe pentru tineri în regim propriu, membrii de familie putând beneficia o singură dată de cumpărarea unei locuinţe destinate închirierii. Valoarea de vânzare a apartamentelor şi garsonierelor ANL se calculează în cadrul Biroului de Evidenţă şi Administrare a Imobilelor de Locuit, fiind echivalentul valorii de înlocuire pe metrul pătrat, multiplicată cu suprafaţa construită efectiv, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei şi până la data vânzării unităţilor de locuit în cauză. Plata locuinţelor va face în rate lunare, cu un avans de minimum 15% din preţul rezultat în urma aplicării formulei de calcul. În acest scop, Primăria Suceava a achiziţionat, cu 5.480 de lei, un program informatic de calculare a ratelor şi dobânzilor aferente apartamentelor vândute conform prevederilor Legii nr. 152/1998.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: