Până la clarificarea situaţiei

Pentru siguranţa pacienţilor şi personalului, Spitalul Judeţean Suceava nu mai foloseşte dezinfectanţii Hexi Pharma

Spitalul Judeţean Suceava nu mai foloseşte dezinfectanţii furnizaţi de firma Hexi Pharma, iar conducerea unităţii spitaliceşti aşteaptă clarificarea situaţiei privind calitatea acestor substanţe, cu toate că SJU Suceava nu are probleme privind testele de sanitaţie efectuate.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că, pentru siguranţa pacienţilor, dar şi a personalului spitalului, toţi dezinfectanţii furnizaţi de Hexi Pharma au fost indisponibilizaţi din proprie iniţiativă de unitatea spitalicească suceveană.

El a spus că aceşti dezinfectanţi nu vor mai fi folosiţi până când se va clarifica situaţia privind calitatea lor.

Totodată, Rîmbu a precizat că a fost lansată procedura pe SEAP pentru cumpărarea altor dezinfectanţi similari, de la alţi furnizori.

 Managerul SJU Suceava a spus că spitalul sucevean nu are probleme privind testele de sanitaţie, dar a luat această măsură de precauţie pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului din spital.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, pe baza analizei situaţiei existente, că a elaborat un plan de măsuri şi a decis ca primă etapă în acest sens extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităţilor sanitare cu paturi. Acţiunea se va derula prin controale încrucişate în unităţile sanitare în care au fost depistate neconformităţi cu prilejul acţiunilor de control anterioare.

Rezultatele complete vor fi făcute publice şi transmise tuturor factorilor de decizie împreună cu propunerile de măsuri care se impun. Măsurile sunt parte a Planului Naţional de Control al Infecţiilor Nosocomiale demarat de Ministerul Sănătăţii care îşi propune totodată o serie măsuri legislative în materie, un plan adecvat de investiţii şi instruirea personalului implicat în activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic şi control al infecţiilor nosocomiale, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean Suceava nu se află printre unităţile spitaliceşti cu neconformităţi.

Printre spitalele cu neconformităţi indicate de Ministerul Sănătăţii se află însă Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc unde, sâmbătă, au fost poliţişti din IGPR şi reprezentanţi ai DSP Suceava care au preluat probe din dezinfectanţii folosiţi, dar au ridicat şi copii după contracte şi facturile cu Hexi Pharma. În urma acestei descinderi, acest spital a rămas fără dezinfectanţi, toate flacoanele fiind preluate pentru probe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: