Suceava

Soft pentru vânzarea locuinţelor ANL cu plata în rate

 Au apărut normele metodologice privind achiziţia de locuinţe ANL cu plata în rate, a anunţat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit edilului-şef, în aceste condiţii, cei care domiciliază acum în locuinţe construite prin ANL, le pot cumpăra cu plata integrală, prin credit sau în rate lunare egale.

Lungu a precizat că în cazul plăţii în rate avansul este de 15% din valoarea locuinţei, dobânda fiind cea a BNR, la care se adaugă 2%, iar durata contractului va fi de 15, 20 sau 25 de ani, în funcţie de veniturile pe care le are beneficiarul.

Totodată, primarul a ţinut să precizeze că Legea dării în plată nu se aplică la cei care vor cumpăra locuinţele ANL cu plata în rate.

Ion Lungu a menţionat că municipalitatea va achiziţiona un soft de calculator pentru vânzarea locuinţelor cu plata în rate şi crede că din luna mai doritorii pot folosi această modalitate. „Au aşteptat atâţia ani, mai pot aştepta o lună” a spus Lungu.

El a mai declarat că sunt mulţi doritori să achiziţioneze locuinţele construite de ANL în municipiu cu plata în rate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI