Comisia Europeană propune eliminarea vizelor pentru cetăţenii Ucrainei

Comisia Europeană a propus, ieri, eliminarea vizelor pentru cetăţenii Ucrainei, după ce această ţară a reuşit să pună în aplicare reforme „dificile şi de mare anvergură” în materie de probleme interne şi a statului de drept, informează AFP. „Astăzi, respectăm angajamentul nostru de a propune călătorii fără vize şi de scurtă durată cetăţenilor ucraineni”, a declarat comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos. Această propunere se face în scopul „facilitării contactelor de la persoană la persoană şi de a întări legăturile economice, sociale şi culturale dintre UE şi Ucraina”, a argumentat el. „Acesta este rezultatul succesului guvernului ucrainean de a finaliza reforme dificile şi de mare anvergură în domeniul justiţiei şi al afacerilor interne şi dincolo de acestea, cu impact asupra unor asemenea sectoare precum statul de drept şi reforma justiţiei”, şi-a exprimat Avramopoulos mulţumirea.

Propunerea Comisiei Europene va fi supusă în curând Consiliului UE, care reprezintă cele 28 de state membre, şi Parlamentului European.

Obţinerea unui regim fără vize în ţările din UE pentru călătorii mai scurte de 90 de zile a fost o promisiune-cheie a autorităţilor prooccidentale instalate la putere în Ucraina, în 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: