Municipiul Suceava, al doilea după Bucureşti, pe lista CNI pentru modernizarea Patinoarului artificial

Patinoar> Proiectul vizează intervenţii de modernizare care ar permite obiectivului de pe strada Universităţii să găzduiască competiţii de hochei de anvergură naţională sau chiar internaţională

 Municipiul Suceava a fost prins pe lista-sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii de pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în vederea alocării de fonduri pentru lucrările de acoperire a Patinoarului artificial de pe strada „Universităţii”.

„Luni voi merge la Bucureşti pentru a depune scrisoarea de includere în programul de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii” a declarat ieri primarul Ion Lungu. Conform lui, pe lista în cauză municipiul Suceava este al doilea din ţară după Bucureşti, în ordine urmând Ploieşti, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Brăila şi Craiova.

În septembrie 2014, Primăria Suceava a înaintat Federaţiei Române de Hochei o scrisoare prin care îşi exprima intenţia de a demara lucrări de acoperire cu fonduri europene a Patinoarului artificial. Şeful administraţiei publice locale, Ion Lungu, arăta, la acea dată, că proiectul vizează intervenţii de modernizare care ar permite obiectivului de pe strada Universităţii să găzduiască competiţii de anvergură naţională sau chiar internaţională.

În acelaşi an, cu bani din bugetul local, a fost montată o nouă centrală termică, instalaţia de încălzire în sistem centralizat fiind foarte veche şi nemaidând randament. În 2008, cu 600.000 de lei investiţii a fost reabilitată pista şi înlocuită instalaţie frigorifică pe bază de amoniac, care prezenta reale riscuri de producere a unor accidente. Echipamentele noi sunt în conformitate cu normele europene, folosind freoni ecologici.

„În măsura în care vom acoperi Patinoarul este un lucru bun, un lucru cerut de suceveni, iar dacă vom reuşi să atragem bani guvernamentali, de la Compania Naţională de Investiţii, este cu atât mai bine” a explicat Ion Lungu, menţionând că acoperirea Patinoarului artificial ar putea costa 500.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. mihai sorocean says:

    TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA !!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: