MAI va angaja un număr suplimentar de poliţişti în acest an

> există un deficit de personal în sistem

Guvernul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă care permite angajarea unui număr suplimentar de poliţişti, în condiţiile în care există un deficit de personal în sistem, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Acesta a precizat că noua reglementare permite angajări „pe baza unor mecanisme bine conturate”, inclusiv „reangajarea celor care au părăsit sistemul în perioada 2008 — 2013, când au fost disponibilizări numeroase”. „Oamenii aceia pot reveni în sistem pe baza unui concurs, pentru că deja au pregătirea necesară şi pot fi reîncadraţi. De asemenea, se poate să se accelereze mecanismul prin care agenţii pot deveni ofiţeri, pe baza unui concurs, pentru că mulţi dintre agenţii de poliţie sunt deja cu studii superioare”, a explicat Suciu.

El a adăugat că măsurile vin ca urmare a deficitului de personal pe care îl înregistrează poliţia, „cauzat de ieşirile din sistem din ultimii ani şi de noua lege a pensiilor pentru personalul militar care a favorizat anumite pensionări anticipate”.

Potrivit unui comunicat al Executivului, deficitul de personal la nivelul MAI este estimat la 10.000 de posturi vacante.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: