Începând din luna aprilie

Mina Mănăila îşi va dubla capacitatea de producţie

mina manailaMina polimetalică de la Mănăila, administrată de firma britanică Vast Resources, îşi va dubla capacitatea începând cu luna aprilie, după ce în ultimul trimestru al anului trecut şi-a atins pragul de rentabilitate operaţională, potrivit unui comunicat al firmei britanice.

Astfel, administratorul minei arată că mina polimetalică de la Mănăila a ajuns la o capacitate de 11.200 de tone pe lună, iar moara pentru măcinarea minereului şi-a depăşit capacitatea de 10.000 de tone pe lună. A doua moară, care acum nu este operaţională, urmează să fie reabilitată şi repusă în funcţiune, începând, cel mai probabil, din luna aprilie, iar cu amândouă morile în funcţiune capacitatea minei va atinge 20.000 de tone lunar, se mai arată în comunicat.

Totodată, în corelare cu creşterea capacităţii de măcinare, va fi pusă în funcţiune o nouă linie de flotare pentru producerea separată de concentraţi de cupru şi zinc.

Vast Resources a preluat mina Mănăila în 14 august 2015, după ce a încheiat un acord pentru preluarea unei participaţii de 50,1% din Sinarom Mining Group, care deţine mina polimetalică Mănăila.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI