Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele CJ Suceava:

Modernizarea cu finanţare europeană a drumului interjudeţean alternativ Suceava – Iaşi este „o certitudine”

> Drumul care leagă două capitale de judeţ este cel mai lung dintre toate cele patru propuse în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, proiectul urmând a fi depus, împreună cu autorităţile ieşene, în cadrul POR 2014-2020

Consiliul Judeţean Suceava intenţionează ca, începând de anul acesta, să depună cât mai multe proiecte prin care să acceseze finanţările disponibile pe duruta programării europene 2014-2020.

„Principala noastră preocupare este ca, în anul în curs, să reuşim să depunem cât mai multe proiecte de finanţare, pe axele programului multianual de finanţare europeană 2014-2020” arată preşedintele Ioan Cătălin Nechifor. Potrivit lui, până acum respectivele axe încă nu au fost disponibile, însă, în urma discuţiilor purtate la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cât la şi la nivel central, există asigurări că din vară vor putea fi depuse proiecte pe axele POR.

„Faţă de ceea ce s-a întâmplat în trecut, cred că a crescut foarte mult expertiza autorităţilor de management şi organismelor intermediare, dar şi în rândul beneficiarilor, de aceea cred că nu vor mai fi întârzieri foarte mari” a opinat preşedintele CJ. Ba mai mult, Nechifor susţine că există certitudini conform cărora programul de dezvoltare a drumului alternativ interjudeţean Iaşi – Suceava va obţine finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Aceasta întrucât la nivel regional există doar patru iniţiative similare de colaborare interjudeţeană, drumul Suceava – Iaşi, care leagă două capitale de judeţ, fiind cel mai lung dintre toate. În plus, documentaţia tehnică aferentă promovării proiectului se află într-o fază avansată, acesta urmând a fi depus, împreună cu autorităţile ieşene, în cadrul POR. Şeful executivului judeţean reliefează că este vorba despre o modernizare complexă a infrastructurii rutiere, care în judeţul Suceava începe de la graniţa cu judeţul Iaşi, vizând traseul Probota – Dolhasca – Liteni – Udeşti – Bosanci – Ipoteşti, cu ocolirea municipiului Suceava, continuând prin Moara – Drăgoieşti – Zahareşti – Stroieşti, cu traversarea DN 17, urmându-se ruta Vâlcele – Costâna, unde se va construi un nou pod, ajungându-se la Dărmăneşti, pe DN 2, drumul de legătură Suceava-Siret, spre frontiera cu Ucraina.

„Acest drum este o certitudine, pentru că nu cred că mai putem discuta de competiţie. În toată regiunea noastră de dezvoltare există patru astfel de proiecte, iar decizia, practic, a fost luată la nivel informal, între toţi preşedinţii din Regiune, singura chestiune rămasă de discutat fiind data la care depunem proiectul” a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: