Dacian Cioloş

Suntem în măsură să publicăm planul de măsuri sectoriale şi să-l trimitem la Parlament

Planul de măsuri sectoriale cu priorităţile ministerelor în detaliu este finalizat şi va fi publicat cel mai probabil în cursul acestei zile, iar ulterior va fi trimis către Parlament, a declarat, ieri, premierul Dacian Cioloş, la finalul întâlnirii de la Ministerul Agriculturii. „În primele săptămâni de la instalare, am solicitat fiecărui ministru să îşi stabilească priorităţile în detaliu pe domeniul pe care îl are în coordonare, pornind şi de la programul de guvernare şi de la ceea ce a găsit în minister, de la proiectele în curs, de la proiectele care trebuie începute sau idei cu care a venit în echipă. Suntem acum în măsură să finalizăm şi să publicăm acest plan de măsuri sectoriale, cred că în cursul zilei de azi (joi n.r.), dacă nu s-a făcut deja şi o să-l trimitem la Parlament şi o să-l facem şi public”, a spus Cioloş.

Şeful Executivului a precizat că a început seria acestor întâlniri cu Ministerul Agriculturii deoarece cunoaşte bine atât domeniul cât şi ministerul, adăugând că vizitele pe care le va face în fiecare minister nu sunt controale ci „o discuţie colegială cu echipele din minister”.

Dacian Cioloş a precizat că a cerut conducerii ministerului „să gândească într-un mod mai imaginativ aplicarea PNDR”, deoarece PAC oferă posibilitatea de a aplica anumite măsuri în pachet. „Aici am incitat ministerul să gândească într-un mod mai imaginativ aplicarea PNDR, care conform noii Politici Agricole Comune dă posibilitatea de a gândi şi de a aplica anumite măsuri în pachet, care să includă pentru anumită categorie de beneficiari şi o susţinere pentru investiţii şi pentru instalarea unui tânăr fermier, dar şi parte de consultanţă şi sprijin financiar pentru forme asociative, care pot fi gândite în pachet pe anumite domenii, pe anumite sectoare sau categorii de beneficiari”, a adăugat premierul.

Nu în ultimul rând, printre priorităţile discutate cu echipa MADR s-a numărat şi sectorul irigaţii, cercetarea agricolă şi organizarea activităţii de consultanţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: