La Vatra Dornei, începând de azi

Concursul Naţional de Schi pentru copii „Bucuriile Zăpezii”

Începând de azi şi până duminică, la Vatra Dornei se desfăşoară cea de-a VI-a ediţie a Concursului Naţional de Schi pentru copii „Bucuriile Zăpezii”.

La competiţia organizată de Clubul Copiilor Vatra Dornei, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Primăria municipiului Vatra Dornei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Şcoala de Schi Euroski, Salvamont, Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti şi SC Bucura Com – Teleschi Parc şi cu sprijinul unor sponsori participă copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi la cluburile şi palatele copiilor din ţară şi care nu sunt legitimaţi la cluburilor sportive.

Şi-au anunţat participarea aproximativ 100 de copii de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, de la palatele copiilor din Braşov, Brăila, Cluj-Napoca, Iaşi, Miercurea Ciuc, Sfântul Gheorghe, de la Cluburile Copiilor din Întorsura Buzăului, Sighetu Marmaţiei, Slănic Prahova, Sinaia şi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei, întrecerea fiind înscrisă în calendarul activităţilor educative extraşcolare, domeniul sportiv-turistic şi este finanţată de Ministerul Educaţiei.

„Concursul va cuprinde mai multe probe, slalom special şi slalom uriaş, iar dacă vremea va permite şi slalom paralel, probe care se vor premia individual, iar în urma punctajelor obţinute la aceste probe se va stabili clasamentul general pe echipe. Fiecare echipă va fi alcătuită din patru concurenţi, două fete şi doi băieţi. O fată şi un băiat vor concura la grupa de vârstă 8-10 ani, şi tot o fată şi un băiat vor concura la grupa de vârstă 11-12 ani.

Arbitrajul se va face după regulamentul F.R.S/F.I.S. Clasamentul va fi întocmit în baza timpilor obţinuţi de fiecare concurent pe categorii de vârstă şi sex”, ne-a declarat prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei.

Antrenamentele oficiale sunt programate pentru azi după-amiază şi mâine dimineaţă, probele concursului urmând a se desfăşura sâmbătă, începând cu ora 17, pe pârtia Parc, iar festivitatea de premiere va avea loc duminică în jurul prânzului. Duminică, copiii şi profesorii care îi însoţesc vor participa la activităţile organizate de Şcoala de schi şi snowboard a staţiunii Vatra Dornei, Euroski, cu ocazia Zilei Mondiale a Zăpezii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: