Cătălina Vartic (UNPR):

Dacă Ion Lungu candidează, Ion Lungu iese primar din partea cui vrea el

Prim-vicepreşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira, că este sigură că dacă Ion Lungu va candida la funcţia de primar, va fi ales în funcţie din partea oricărui partid va candida.

„Dacă Ion Lungu candidează, Ion Lungu iese primar din partea cui vrea el” a spus liderul UNPR Suceava.

Cătălina Vartic a spus în emisiune respectivă că UNPR Suceava îşi doreşte să candideze pe liste separate în judeţ şi că îşi propune să obţină cât mai multe funcţii de aleşi locali, primari şi consilieri locali, dar şi consilieri judeţeni.

Ea a arătat că, în perspectiva anilor 2017­2018, când se va relua proiectul de regionalizare, va fi foarte important pentru un partid să aibă reprezentare în consiliul judeţean.

Liderul UNPR Suceava a explicat că îşi doreşte ca în 2016 să obţină, în urma alegerilor locale, ceea ce nu a obţinut în 2012, precizând că atunci nu a candidat împotriva lui Cătălin Nechifor, ci împotriva lui Gheorghe Flutur.

Vartic a mai declarat că UNPR îşi va anunţa candidaţii în judeţul Suceava după ce PSD va face nominalizările, arătând că PSD este „un fel de frate mai mare” în partea stângă a eşichierului politic.

Totodată, lidera progresiştilor suceveni a subliniat că nu va mai face aceleaşi greşeli ca în 2012, când s­a luat după sondaje şi cererile liderilor marilor partide de a discuta, cu o zi înaintea alegerilor, de alianţe în Consiliul Judeţean, pentru că UNPR trebuia să obţină peste pragul electoral, ca să constate că, în urma numărării voturilor, partidul nu a făcut un scor electoral care să­i permită accesul în Consiliul Judeţean Suceava.

Ea a mai spus că, faţă de anul 2012, UNPR nu va mai fi un partid „naiv”, care să se bucure de rezultat înainte de numărarea voturilor, şi că în 2016 va fi mult mai atentă la ziua votului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI