La Centrul de noapte „Lumină lină”

Gerul a trimis în adăpost aproape 30 de oameni ai străzii

centru lumina lina 2Peste 20 de persoane fără adăpost sunt găzduite, în prezent, în Centrul de noapte al Asociaţiei „Lumină lină”, de pe lângă Biserica „Sf. Vineri” din Suceava, dar au fost aproape 30 zilele trecute, când gerul le-a gonit de pe străzi.

Preotul paroh Minu Mititelu ne-a precizat ieri că, în această perioadă friguroasă, a fost o mobilizare generală din partea gardienilor publici şi a reprezentanţilor ISU, care au patrulat prin diverse zone ale Sucevei, au identificat oamenii rătăciţi prin gări şi prin alte locuri, aducându-i la adăpost. De altfel, două persoane fără acoperiş au fost găsite, în urmă cu două zile, în zona bazarului şi au fost conduse de pompieri la centru.

„Li s-a oferit o masă caldă, îmbrăcăminte, asistenţă medicală şi tot ce trebuie. Au venit şi credincioşi care au donat haine şi alimente. Am mobilizat toţi oamenii şi am lucrat zilele acestea” ne-a spus părintele Mititelu.

minu mititelu centru lumina linaSpre deosebire de alţi ani, anul acesta, de sărbători, nu au mai fost oameni ai străzii găsiţi pe străzi în stare de hipotermie, pentru a avea nevoie de îngrijire medicală la Spitalul Judeţean Suceava, ne-a precizat directorul medical al unităţii, dr. Tiberius Brădăţan. „Anul acesta nu am avut cazuri sociale internate în spitale, toţi au fost duşi în adăpost” a spus dr. Brădăţan.

Reamintim că Asociaţia „Lumină lină” a luat iniţiativa înfiinţării, în parteneriat cu Primăria Suceava, a unui centru de noapte pentru cazurile sociale, fiind recunoscută necesitatea rezolvării situaţiilor persoanelor fără adăpost, precum şi asistarea lor pentru a se putea reintegra social. Centrul de noapte „Sfânta Vineri” le oferă acestora găzduire pe timp de noapte, asistenţă medicală primară gratuită, hrană, obiecte de igienă de uz personal, precum şi consiliere psihologică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: