La USV

Competiţia „Hackathon”

 > Un proiect care încurajează şi gândirea creativă şi spiritul inovativ al studenţilor

Astăzi se încheie, la Universitatea Suceava, prima ediţie a unei manifestări intitulate „Hackathon”, organizată în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, cele mai bune proiecte ale studenţilor urmând a fi prezentate, jurizate şi premiate de la ora 14, în aula din Corpul E al USV.

Competiţia are loc în parteneriat cu OSF Global Services şi a început luni, cu prezentarea temei de concurs şi a soluţiei demonstrative. Pe parcursul săptămânii s-au desfăşurat „ore de programare intensivă alocate de studenţi în scopul dezvoltării proiectului propus”, la care au participat cele şase echipe formate – Hawx, Newton’s Madness, Instruments, Alpha Pirates, Firesc şi Imperfect – iar miercuri a avut loc o evaluare intermediară a proiectelor.

În cadrul concursului concurenţii au învăţat „ce înseamnă drumul de la idee la produs”, având şansa de a câştiga premii în bani, vouchere, precum şi cea a unei angajări viitoare în cadrul companiei.

„OSF Hackathon este un proiect care încurajează şi cultivă gândirea creativă şi spiritul inovativ al studenţilor cu pregătire specifică, completându-l cu noţiuni de leadership, marketing sau management” a informat Serviciul relaţii publice, comunicare şi imagine din USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: