„Vrăjile” au trădat-o

„Tămăduitoarea Irina” a ajuns în arest

tmadauitoarea-irina> O femeie din Suceava, care a solicitat „serviciile” escroacei, a fost înşelată de 4900 lei şi şantajată

 Puterile „supranaturale” n-au ferit-o de puşcărie pe cea care anunţa destul de des, într-o publicaţie regională al Moldovei, că, dând în cărţi, face şi desface sorţii, protejează şi tămăduieşte de toate relele pe oricine e dispus să apeleze la serviciile ei speciale. Gratis, bineînţeles…

Irina Lăcustă, care-şi spune „Tămăduitoarea Irina”, de 23 de ani, din judeţul Iaşi, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute după gratii pentru înşelăciune şi şantaj, la capătul unei anchete desfăşurate, în perioada 11-20 noiembrie, de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava.

Pe 11 noiembrie a.c., aceştia fuseseră sesizaţi de o tânără de 26 de ani, din judeţul nostru, cum că fusese înşelată de 4900 de lei de ieşeanca ce promitea miracole.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, tânăra a răspuns cu naivitate unui anunţ de mică publicitate al „tămăduitoarei”, găsit în ziarul regional, a „vărsat” toate intimităţile din viaţa ei, apoi a fost păcălită de bani; şi şantajată, pentru a mai trimite sume suplimentare. Femeia s-a trezit într-un final din vrăjelile escroacei şi a cerut ajutorul poliţiei.

„Aceasta a sesizat faptul că, începând cu 6 noiembrie 2015, a apelat la o «tămăduitoare», care a înşelat-o cu suma de 4900 lei. Totodată, aceasta a ameninţat-o în mod repetat că va comunica informaţii compromiţătoare despre ea, obţinute ca urmare a discuţiilor purtate, dacă nu îi va mai remite şi suma de 2500 lei. În baza sesizării şi ordonanţei de delegare a Parchetului, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, identificând pe raza municipiului Galaţi persoana în cauză ca fiind o tânără de 23 ani, din municipiul Iaşi, care a fost localizată, preluată în custodie şi condusă pentru audieri” a transmis subcomisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Pentru reţinerea ieşencei s-a beneficiat în cauză de suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

La „tămăduit”, 30 de zile în arestul IPJ

Procurorul de caz a probat faptul că Irina Lăcustă a solicitat tinerei cei 4900 de lei în trei tranşe, pentru efectuarea unor „incantaţii” şi pentru „protecţie”, urmând ca tânăra să reprimească la final banii.

Dar banii nu s-au mai întors, iar adevărata revelaţie s-a produs abia atunci pentru suceveanca naivă; ce-şi va putea vedea poate, într-o zi, banii înapoi.

Potrivit legii, s-a dispus şi punerea sub sechestru în vederea recuperării prejudiciului a unui autoturism aparţinând Irinei Lăcustă, în valoare de 7000 euro, maşina fiind indisponibilizată la sediul poliţiei.

Între timp, „Tămăduitoarea Irina” a fost prezentată Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele ei un mandat de arestare preventivă de 30 zile. Ea fiind introdusă în arestul IPJ Suceava.

Cercetările faţă de „tămăduitoare” continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comentarii

  1. buna ziua ma numesc florian ioana si sunt din judetul cluj napoca va rog asutatima si pe mine la fel ma santajat aceasta femeie irina lacusta din iasi cu suma de 3600 de euro la fel mia zis ca mi da bani inapoi dar nimica iar cand nu iam mai trimis ma amenintat ca mi va omora familia si ma va pune la pat va rog ajutatima sa mi recuper bani va rog din suflet eu sunt plecata din romania de 8 ani si mia zis sa vin acasa sa mi dea bani dar nu a fost asa din contra ma pus sa i eau parfumuri de sute de euro iar eu iam luat crezand ca mi va da bani dar nu nu a fost asa vreau sa mi dea bani inapoi ajutatima va rog ma puteti contacta la nr 669562158 ori la adresa de meil constructora.stupin2014@yahoo.es va rog ajutatima eu pentru bani astea am muncit 5 luni de zile

  2. buna ziua la fel ma santajat si pe mine cu suma de 3600 de euro cum asi putea sa depun o plangere in potriva ei si eu vreau sa mi recuper bani am toate chitantele cum iam trimis in valuta prin banca eu sunt plecata din tara de 8 ani cum pot lua legatura cu dumneavoastra pe mine ma tot ameninta si imi cerea cadouri de sute de euro

  3. buna seara ma puteti ajuta sa eau legatura cu dumneavoastra ca la fel a facut si cu mine

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: