Cernăuţiul va candida la titlul de Capitală culturală europeană în anul 2024

 Kaspruk-cernauti> Primarul Alexei Karspuk a cerut deja sprijinul Sucevei pentru candidatură

 Primarul Cernăuţiului, Alexei Kaspruk, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, că Cernăuţi va candida la titlul de Capitală culturală europeană în anul 2024 şi că deja se lucrează la strategia pentru această competiţie, în acest context solicitând sprijinul Sucevei pentru susţinere.

Cei doi oficiali au discutat, vineri, şi despre susţinerea candidaturii Sucevei, care participă la competiţia pentru titlul de Capitală culturală europeană în anul 2021.

Astfel, potrivit preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, după ce va fi constituit Consiliul Regional Cernăuţi cu noii deputaţi regionali rezultaţi în urma alegerilor recente, va fi organizată o şedinţă comună cu Consiliul Judeţean Suceava, la care vor participa şi reprezentanţii municipiilor Suceava şi Cernăuţi. În cadrul acestei şedinţe urmează să fie acordat sprijinul reciproc, al regiunii Cernăuţi şi judeţului Suceava, pentru competiţia privind titlul de Capitală culturală europeană în 2021 pentru Suceava şi în 2024 pentru Cernăuţi.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că demersurile vizând câştigarea titlului de Capitală culturală europeană reprezintă mai mult decât o competiţie, fiind vorba, în principal, despre o oportunitate de dezvoltare pentru regiunea întreagă, în condiţiile în care se vor solicita – de la Suceava din partea Guvernului României, iar de la Cernăuţi din partea Guvernului Ucrainei – finanţări pentru modernizarea infrastructurii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: