Viceprimarul Harşovschi acuză:

Nu avem dotări de calitate înaltă la Centrul Cultural „Bucovina”

> Rar mi-a fost dat să văd atât de mult amatorism ca în acest proiect

Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava, acuză amatorismul proiectării clădirii Centrului Cultural „Bucovina”, dar şi faptul că dotările nu sunt de înaltă calitate, întrucât preţul cel mai mic a fost criteriul de selecţie al proiectantului.

După cinci ani de la demararea lucrărilor la fostul cinematograf Modern, municipalitatea suceveană se pregăteşte să inaugureze cu mult fast Centrul Cultural „Bucovina”, instituţie în care vor funcţiona un cinematograf, Teatrul „Matei Vişniec” şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”.

Harşovschi şi-a exprimat indignarea într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, arătând că, împreună cu echipa PNL, a pus mult suflet şi s­a „bătut” pentru acest proiect.

„Din păcate, rar mi­a fost dat să văd atât de mult amatorism ca în acest proiect. Proiectantul a uitat să prevadă infrastructura necesară distribuirii de bilete ori accesul la internet, a gândit prost acel ecran pe faţada clădirii şi, din cauză că s­a făcut o licitaţie în care preţul cel mai mic constituia criteriul de selecţie, nu avem dotări de calitate înaltă” a scris Lucian Harşovschi pe reţeaua de socializare.

El a mai adăugat că în această toamnă se va deschide şi un cinematograf de tip multiplex la un centru comercial din Suceava şi se întreabă de ce în mediul privat lucrurile sunt tratate cu mai multă seriozitate.

„Din fericire, poate şi datorită insistenţelor şi chiar a «presiunilor» mele, în această toamnă se pare că sucevenii vor avea un cinematograf de tip multiplex la un centru comercial din Suceava. Mă întreb, evident retoric, de ce la privat se poate. Cum de în mediul privat, spre exemplu, ecranele sunt mai mici decât uşile şi pot fi introduse în sală fără a fi tăiate, iar termenele se respectă aproape întotdeauna?” a precizat Harşovschi în postarea sa.

În cadrul şedinţei extraordinare a CL Suceava, de joi, 8 octombrie, şedinţă la care nu a participat viceprimarul Lucian Harşovschi, a fost aprobată o rectificare de fonduri prin care să se poată achiziţiona un sistem de ticketing la noul cinematograf din incinta Centrului Cultural „Bucovina”.

Deşi la data de 1 noiembrie ar urma să fie dat în funcţiune Centrul Cultural „Bucovina”, lucrările de amenajare urmând a fi terminate în acel moment, sucevenii nu vor putea merge încă la film acolo, întrucât niciun operator nu s­a arătat interesat să facă proiecţii cinematografice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: