Vineri, 9 octombrie

Muzeul Bucovinei va marca Ziua Holocaustului din România

Muzeul_de_Stiintele_Naturii_din_SuceavaZiua Holocaustului în România va fi marcată vineri, 9 octombrie, de la ora 12, în sala de festivităţi a Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava, printr-un colocviu la care vor susţine comunicări prof. dr. în istorie Daniel Hrenciuc, prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava, şi lector univ. dr. Radu Bruja, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, au informat reprezentanţii muzeului.

Ei au mai precizat că, tot în cadrul manifestării, va fi prezentat un film documentar despre holocaustul românesc, „care relatează mărturii absolut cutremurătoare despre masacrele de la Iaşi, Dorohoi şi Bucureşti, despre lagărele din Transnistria”. Filmul prezintă şi „mărturii ale unor supravieţuitori ai «trenurilor morţii», în care, în dimineaţa de 30 iunie 1941, au fost încărcaţi mii de evrei „în vagoane închise ermetic”, peste jumătate din ei murind atunci.

La manifestare vor participa două clase de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, îndrumaţi de prof. Rodica Cozaciuc, şi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, coordonaţi de prof. Daniel Toderaş.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: